Avionul viitorului. NASA a creat aripi ultra-flexibile care își pot schimba forma în zbor

Ultima actualizare: 05-04-2019 17:31
Avionul viitorului. NASA a creat aripi ultra-flexibile care își pot schimba forma în zbor - 2
MIT

Un nou model de aripi pentru avioane, asamblate ca un puzzle, poate fi soluția pentru un nou tip de avioane mai ușoare și mai rapide. O echipă de cercetători NASA a creat o aripă flexibilă, care se poate modifica în timpul zborului. 

Cu o lungime de peste 4 metri, noua aripă este construită din mii de unităţi care se potrivesc împreună şi funcţionează în mod similar cu aripile unei pasări, spune, inginerul de cercetare NASA, Nick Cramer. Mai multe imagini găsiți în galerie foto a acestui articol!

NASA și cercetătorii din cadrul Institutului de Tehnologie din Massachusetts au testat aripa într-un tunel de vânt al NASA, unde noua tehnologie a avut rezultate mai bune decât se așteptau, a declarat Benjamin Jenett, unul dintre dezvoltatorii aripii și un absolvent al MIT.

Noua aripă este ușoară și flexibilă, capabilă să-și ajusteze înălțimea în funcție de necesitățile pilotului.

În mod normal, aripile avionului sunt fabricate din materiale metalice și compozite, deci sunt destul de grele. 

Noua aripă este formată din mii de piese, fiecare realizată din bucăți de polimer subțire. Dar ușurința nu este singurul avantaj al noului design. Este, de asemenea, flexibil.

Un nou model de aripi pentru avioane, asamblate ca un puzzle, poate fi soluția pentru un nou tip de avioane mai ușoare și mai rapide.

Echipa declară că invenţia lor ar putea contribui la o eficienţă semnificativă în fabricarea şi întreţinerea avioanelor în viitor.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO