Descoperire fascinantă în China. Datează de 100 de milioane de ani
Mai multe amprente fosilizate lăsate în urmă de dinozauri, cu o vechime de 100 de milioane de ani, au fost descoperite în provincia Zhejiang din estul Chinei.
Peste douăzeci de urme de tălpi, cu lungimi cuprinse între 22,7 centimetri şi 82 centimetri, au fost descoperite într-o aşezare din localitatea Lanxi, a declarat la Beijing Xing Lida, profesor asociat la Universitatea de Geoştiinţe din China.
Specialiştii estimează că dinozaurii care au lăsat în urmă aceste amprente aveau dimensiuni cuprinse între 3,8 şi 14 metri, relatează Agerpres.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Rare dinosaur footprints have been discovered in East China, documenting the movements in the region over 100 million years ago of the largest animals ever known to walk the Earth, Chinese and U.S. paleontologists revealed on Tuesday. https://t.co/5WAen0KBNL
— China News 中国新闻网 (@Echinanews) October 8, 2019
Urmele ar avea o vechime de aproximativ 100 de milioane de ani, provenind din Cretacic, potrivit anunţului.
Descoperirea sugerează că numeroşi dinozauri sauropozi erau activi în această regiune despre care specialiştii cred că, la acea vreme, era bogată în apă şi vegetaţie.
Xing Lida şi Martin Lockley, profesor la Universitatea din Colorado, Statele Unite, se numără printre autorii acestui studiu publicat în Historical Biology.