A fost inventată pudra care poate stoca informații în locul unui hard-disk


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 09 Noiembrie 2018 08:21
Categorie: Stiri Stiinta

Stickurile de memorie şi hard diskurile ar putea fi înlocuite cândva de o simplă pudră. Cercetătorii belgieni au dezvoltat o pudră care poate stoca date precum texte, fotografii sau muzică pe termen lung.

Faţă de mijloacele existente, această pudră are o capacitate de stocare uriaşă.

Această cantitate mică de pudră poate deveni hard diskul viitorului. Cercetătorii de la Universitatea Ghent au reușit să stocheze informație în particulele mici de pudră. Potrivit lor, pot fi stocate astfel fotografii, filme și documente.

Profesor Filip du Prez, Facultatea de Științe: "Toată informația, ca acest cod QR sau filmele de pe Youtube, constă în serii de unu și zero. Noi le convertim în molecule chimice pe care, așa cum vedeți în aparatul din spatele meu, le vom pune într-o succesiune. Rezultatul final e o pudră chimică precum cea de aici."

Cercetătorii spun că s-au inspirat din felul cum ADN-ul stochează informația genetică. În timp ce serverele care stochează informație sunt mari și consumă energie, pudra e mult mai prietenoasă cu mediul. În plus, are o capacitate de stocare uriașă.

Profesor Filip du Prez, Facultatea de Științe: "Nu e nevoie de nicio sursă de energie pentru a stoca această pudră. Într-o ceașcă de pudră, poți stoca toată informa?ia disponibilă pe tot internetul."

Noua tehnologie nu va deveni însă disponibilă mai devreme de zece ani.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Planul unor cercetători pentru a trimite semnale ”extratereștrilor”. Ce vor să trimită în spațiu
iLikeIT. Un start-up românesc a inventat casca inteligentă pentru munca pe șantier
VIDEO PROTVPLUS.RO