Planul unor cercetători pentru a trimite semnale ”extratereștrilor”. Ce vor să trimită în spațiu


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 07 Noiembrie 2018 13:23
Categorie: Stiri Stiinta
laser, extraterestri

Oamenii de știință ar putea construi un laser care să trimită în spațiu semnale de viață către extratereștri.

Potrivit Live Science, o notă publicată în The Astrophysical Journal arată că oamenii ar putea construi o rază laser infraroșu care să ajungă în spațiu - îndreptată către exoplanetele din apropiere - astfel încât, dacă acolo există forme de viață, acestea să fie capabile să detecteze această rază folosind tehnologia de supraveghere a cerului.

James Clark, autorul acestei note, precizează, însă, că nu este sigur dacă extratereștrii vor recunoaște imediat fasciculul de laser ca fiind un semn de viață inteligentă. Cu toate acestea, a mai adăugat el, ”va atrage cu siguranță atenția”.

Principala provocare pentru cei care construiesc acest ”tun” de laser este ideea potrivit căreia Terra nu este singura planetă cu viață din Univers.

Desigur, din perspectiva unui astronom ”extraterestru”, aflat la sute de ani lumină distanță de noi, orice sursă de lumină în infraroșu ar veni din galaxia noastră ar fi înghițită de gigantica sursă de lumină albă care vine din sistemul nostru solar - adică soarele.

Astfel, scopul principal al laserului nu ar fi să creeze o lumină pentru extratereștri, ci să facă soarele nostru să pară suficient de ciudat pentru ei, astfel încât să-i determine să fie mai atenți.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: LiveScience

VIDEO PROTVPLUS.RO