A fost identificată o „nouă variantă” a coronavirusului în Marea Britanie. Ce spun specialiștii
O „nouă variantă” a coronavirusului a fost identificată în Marea Britanie, despre care se crede că provoacă răspândirea mai rapidă în sud-estul țării, potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Matt Hancock.
Au fost găsite peste 1.000 de cazuri ale noii variante, „predominant în sudul Angliei”, a declarat Hancock.
Se răspândește mai repede decât tulpina existentă de coronavirus și se crede că alimentează „creșterile exponențiale foarte accentuate” în cazurile din sud-est, potrivit news.sky.com.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Până în prezent a fost identificată în 60 de zone și se crede că este similară cu mutația descoperită în alte țări în ultimele luni.
Hancock a mai adăugat că în prezent nu există dovezi că noua variantă nu va răspunde la vaccin.
„Trebuie să subliniez în acest moment că nu există în prezent nimic care să sugereze că această variantă ar putea provoca o boală mai gravă”, a declarat el.
În urma descoperirii, specialiști susțin că este foarte puțin probabil ca această mutație să nu răspundă la un vaccin.
Mai mult, Organizația Mondială a Sănătății a fost informată cu privire la acest lucru.
Un corespondent al Sky News, Thomas Moore, a declarat că noua tulpină nu „este neapărat un motiv de îngrijorare”, dar experții vor urmări „atent” această mutație.
„Nu este prima dată. Astfel de mutații au avut loc pe tot parcursul acestei pandemii. Așadar, acest lucru nu este deloc neobișnuit, nu trebuie să ne îngrijorăm, ci să fim foarte atenți”, a mai adăugat Moore.
Pe de altă parte, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a anunţat în aceeaşi intervenţie că Londra şi mai multe comitate învecinate trec la nivelul maxim de restricţii antiepidemice, astfel că începând de miercuri acestea vor trebui să-şi închidă barurile şi restaurantele, va fi limitată şi mai mult socializarea, dar şcolile rămân deschise. Două subdiviziuni administrative londoneze, Greenwich şi Islington, au decis totuşi închiderea şcolilor.
„Am observat în ultima săptămână o creştere foarte puternică, exponenţială, a virusului la Londra, Kent, în părţi din Essex şi Hertfordshire. Nu ştim cât de mult aceasta este din cauza noii variante, dar, indiferent care ar fi cauza, trebuie să acţionăm rapid şi decisiv'', a indicat ministrul Matt Hancock.
Guvernul britanic a elaborat un sistem de restricţii antiepidemice pe trei nivele, capitala Londra fiind în prezent la al doilea nivel.