Cercetătorii au descoperit o nouă mutație a coronavirusului care îl face mai contagios
Cercetătorii au identificat o mutație a coronavirusului l-ar face mult mai contagios față de primele forme ale SARS-CoV-2. Această formă mutant s-a răspândit în toată Europa și în SUA și a devenit tulpina dominantă în aceste zone, scrie LA Times.
Oamenii de știință americani de la Los Alamos National Laboratory au studiat 6.000 de secvențe de coronavirus din întreaga lume și au descoperit 14 mutații ale virusului care produce boala Covid-19, dintre care una una produce „îngrijorare urgentă”.
Această nouă tulpină a apărut în Europa, în luna februarie și a ajuns în scurt timp și pe coasta de este a Statelor Unite. De la jumătatea lunii martie a devenit tulpina dominantă în întreaga lume, susțin oamenii de știință într-un raport de 33 de pagini, publicat joi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În zonele în care s-a răspândit această formă mutantă a SARS-CoV-2, virusul a infectat un număr mult mai mare de oameni, într-un timp scurt, față de tulpinile apărute la Wuhan. În doar câteva săptămâni, această nouă tulpină a devenit predominantă în unele țări.
„Este îngrijorător, pentru că vedem o mutație a virusului care se răspândește rapid, iar în decursul lunii martie a devenit forma dominantă” a explicat cercetătoarea Bette Korber.
Oamenii de știință au ajuns la concluzia că această dominaţie a noii tulpini faţă de predecesoarele sale suferează că este mult mai infecţioasă, însă deocamdată nu se știe de ce.
Savanții atrag atenția că, în cazul în care noul coronavirus nu va dispărea la vară, în mod similat cu gripa sezonieră, ar putea suferi noi mutații ceea ce ar putea limita eficiența posibilelor vaccinuri.
Noul coronavirus a infectat până acum peste 3,5 milioane de oameni și a produs peste 250.000 de decese în întreaga lume.