33 de specii noi de furnici descoperite in America Centrala. Sub microscop, arata ca un "Alien"

Ultima actualizare: 04-08-2013 06:46
furnica Alien

33 de specii noi de furnici au fost descoperite de catre oamenii de stiinta, in America Centrala si Caraibe. Acestea ajung la o lungime maxima de doar 2 milimetrii.

Furnicile aproape oarbe traiesc printre frunzele uscate si bustenii putreziti din padurile tropicale si au fost denumite dupa numele zeilor maiasi, a declarat Jack Longino intr-o conferinta tinuta la Universitatea din Utah, scrie Livescience.

Conform acestuia “micile bestii” indeplinesc mai multe roluri vitale, in cadrul ecosistemelor din America Centrala, ca aerisirea solului sau polenizarea anumitor plante.

Cand sunt analizate sub microscop, acestea arata ca niste mici extraterestri din celebrul film Alien. Una dintre specile descoperite a primit numele de Eurhopalothrix zipacna,dupa un demon mayas si a fost gasita in Guatemala si Honduras.

O alta specie, Eurhopalothrix xibalba, sau “locul fricii”, se refera la infernul mayasilor. Acest tip de furnici se gasesc din Hondras pana in Costa Rica.

Oamenii de stiinta cunosc pana in prezent aproximativ 15.000 de specii de furnici, dupa spusele cercetatorului Jack Longino. Zona Americii Cetrale este cunoscuta pentru diversitatea insectelor.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO