Cea mai mare revenire din istoria Cupei Mondiale de Rugby. Romania a invins Canada cu 17-15

06-10-2015 21:54


Romania - Canada rugby

Reprezentativa de rugby a Romaniei a invins formatiei Canadei, cu scorul de 17-15 (0-8), dupa o revenire de senzatie, marti seara, la Leicester, in al treilea joc al ''stejarilor'' in Grupa D a Cupei Mondiale 2015 din Anglia si Tara Galilor.

''Stejarii'' au fost condusi cu 15-0, dar au reusit cea mai mare revenire din istoria unei Cupe Mondiale, smulgand in extremis victoria in fata ''artarilor''. Romania a reusit cea mai mare revenire din istoria Cupei Mondiale, potrivit site-ului oficial al competitiei, fapt care a facut ca sursa mentionata sa titreze ''Oakstraordinary!'' (joc de cuvinte intre extraordinar si Oaks - stejarii, n.red.), potrivit Agerpres.

Echipa Romaniei a facut cea mai slaba prima repriza a sa la acest Mondial, fiind aproape permanent in defensiva si facand multe greseli tehnice. Vlaicu a ratat doua lovituri de pedeapsa de la mare distanta, iar nord-americanii au inscris dintr-o lovitura de pedeapsa si un eseu.

Citeste mai multe pe www.sport.ro.

Nici debutul reprizei secunde nu a fost favorabile echipei noastre, care a incasat inca un eseu (transformat). A fost un moment al ''declicului'' pentru ''stejari'', care au trecut la ofensiva, au pus presiune pe formatia canadiana si au inceput o cursa memorabila de recuperare. Capitanul Mihai Macovei a reusit doua eseuri spectaculoase, ambele transformate de Vlaicu. Romanii s-au luptat nu numai cu canadienii, ci si cu cronometrul, dar in cele din urma valoarea superioara si-a spus cuvantul, iar Vlaicu a concretizat o lovitura de pedeapsa care a adus victoria.

Canada, care a disputat ultimul sau meci la Cupa Mondiala 2015, a obtinut punctul bonus defensiv.

''Stejarii'' si-au oferit acum sansa de a prinde locul al treilea in grupa in cazul unei victorii cu Italia, duminica, iar acest lucru ar fi sinonim cu calificarea directa la CM 2019.

DTH van der Merwe (33) si Jeff Hassler (44) au reusit eseurile echipei Canadei, unul transformat de Nathan Hirayama (45), iar Gordon McRorie a marcat o lovitura de pedeapsa (11).

Mihai Macovei a semnat ambele incercari ale ''stejarilor'' (53, 74), transformate de Florin Vlaicu (54, 75), care a reusit si lovitura de pedeapsa care a adus victoria (78).

In fata a 27.153 spectatori au evoluat echipele:
Canada: Jones (Pritchard, 75) - Hassler, Hearn, Blevins (Trainor, 50), van der Merwe - Hirayama, McRorie (Mack, 50) - Moonlight (Dala, 63), Carpenter, Sinclair - Cudmore, Beukeboom - Wooldridge (Illnicki, 68), Barkwill, Buydens (Sears-Duru, 62). Antrenor: Kieran Crowley.
Romania: Fercu - Lemnaru, Kinikinilau, Vlaicu, Botezatu - Wiringi (Gal, 52), Surugiu (Calafeteanu, 23) - Lucaci (Carpo, 77), Macovei, V. Ursache - Van Heerden, Poparlan - P. Ion (A. Ursache, 46), Turasvili (Radoi, 66), M. Lazar (tarus, 75). Antrenor: Lynn Howells.

Arbitru: Wayne Barnes (Anglia).
Cartonase galbene: Sinclair (72), Fercu (20).

Inlocuire temporara:
Canada: Buydens cu Sears-Duru (46-54).

Irlanda ocupa primul loc in grupa, cu 14 puncte, urmata de Franta, 14 p, Italia, 5 p, Romania, 4 p, Canada, 2 p (toate au cate trei meciuri, doar Canada are patru). Duminica au loc ultimele meciuri, Italia - Romania si Franta - Irlanda.

Sursa: Agerpres

Tags: romania, canada, rugby,

VIDEO PROTVPLUS.RO