WIMBLEDON 2014: Simona Halep, prima romanca in semifinalele competitiei. Astazi joaca cu Bouchard pentru un loc in finala

Simona Halep, Wimbledon 2014

WIMBLEDON 2014. Simona Halep ne face bucurie dupa bucurie. Romanca s-a calificat in semifinale si devine prima jucatoare de la noi care ajunge in aceasta faza a competitiei de pe iarba londoneza. Constanteanca de numai 23 de ani a facut un meci perfect.

WIMBLEDON 2014. La mai putin de o luna de la disputarea finalei de la Roland Garros, Simona Halep a facut din nou un pas impresionant in tenisul mondial. Pe arena centrala de la Wimbledon, cu toate privirile atintite asupra ei, a reusit sa ii "fure" primul set nemtoaicei Sabine Lisicki, cu 6-4. In setul al doilea, "masinaria" Halep a functionat perfect. Simona a castigat cu 6-0 si s-a calificat in semifinalele de la Londra.

"A fost incredibila atmosfera! Trebuie sa fiu pregatita pentru un alt meci. Nu stiu daca exista un secret pentru parcursul meu, cred ca cel mai important este sa te simti bine pe teren si sa te bucuri de meci. Joc cu placere si cred ca asta este secretul meu", a declarat ea imediat dupa terminarea partidei.

Cel mai bun rezultat al unui roman la Wimbledon a fost disputarea finalei, lucru atins pana acum doar la masculin de Ilie Nastase, de doua ori. Marele nostru tenisman nu a reusit, insa, niciodata sa castige celebrul turneu. Halep ar putea rasturna acum istoria. Jucatoarea din Constanta a ramas favorita numarul 1. Doar calificarea in finala ii va asigura locul 2 mondial, dupa americanca Serena Williams. Pana la toamna, Halep are sanse matematice sa devina numarul 1 mondial.

Performanta romancei a fost urmarita indeaproape chiar si de Printul William si de Ducesa Catherine, care s-au aflat in tribunele arenei centrale. Ziaristii britanici s-au intrecut in laude la adresa Simonei. "Lovituri puternice, unghiuri sirete, procentaje impecabile si precizie de lunetist!", au spus cei de la BBC.

Citește și
Simona Halep
WIMBLEDON 2014: Simona Halep, jucatoarea cel mai bine clasata ramasa in competitie
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Simona, sportivul roman cu cei mai multi bani castigati din tenis

Simona Halep a devenit, miercuri, dupa calificarea in semifinalele turneului de la Wimbledon, sportivul roman cu cele mai mari premii brute obtinute din tenis, peste 5,3 milioane de dolari, ea devansandu-l pe Andrei Pavel, care a castigat in cariera 5,225 milioane de dolari.

Conform statisticii prezentate de site-ul WTA, jucatoarea in varsta de 23 de ani castigase pana la debutul turneului de la Wimbledon 4,564 milioane de dolari in cariera. Calificarea in semifinale este recompensata la competitia londoneza cu 440.000 de lire sterline, adica aproximativ 754.000 de dolari, ceea ce ridica suma totala la 5,318 milioane de dolari.

Potrivit site-ului oficial al ATP, Andrei Pavel, fost numarul 13 mondial, a "strans" 5,225 milioane de dolari, in cei 14 ani de cariera profesionista. Pe locul 3 in clasamentul "all-time" al romanilor se afla Victor Hanescu, jucator inca in activitate, cu 4,3 milioane de dolari. Acesta ierarhie nu tine cont de inflatia dolarului si nici de faptul ca, in trecut, premiile erau mai mici.

 WIMBLEDON 2014: Simona Halep o va intalni in semifinale pe canadianca Eugenie Bouchard, favorita numarul 13 si locul 13 WTA. Cele doua s-au mai intalnit o singura data, in acest an, in optimile de finala la Indian Wells, cand romanca s-a impus cu 6-2, 1-6, 6-4. Meciul dintre Halep si Bouchard va avea loc, cel mai probabil, joi.

In cealalta semifinala se vor intalni doua jucatoare din Cehia, Petra Kvitova, locul 6 WTA si cap de serie numarul 6, si Lucie Safarova, locul 23 WTA si cap de serie numarul 23.

LIVE TEXT - Cele mai importante faze

15:06 FINAL de meci! Simona Halep este in semifinalele WIMBLEDON 2014.

15:03 Al zecelea punct consecutiv reusit de Simona. Lisicki nu are nicio sansa in fata ei.

15:00 "Game HALEP", spune arbitra portugheza, iar cuvintele ei sunt muzica pentru toti romanii. Este 4-0, Simona joaca excelent si nu are cum sa rateze calificarea in etapa urmatoare.

14:57 Romanca ia rapid break-ul si semifinala Wimbledon 2014 este din ce in ce mai aproape de realitate.

14:53 La 2-0, Simona Halep pare ca se pregateste sa o execute rapid pe Lisicki. Are 3 sanse de break.

14:50 Debut de set cu dreptul pentru romanca. A castigat primul punct, pe serviciul adversarei. Este 1-0.

14:47 A inceput setul al doilea. Halep o obliga pe Sabine Lisicki sa-si depaseasca limitele ca sa aiba o sansa.

Printul William si Ducesa Catherine de Cambridge, la meciul Simonei Halep de la WIMBLEDON 2014 (Vezi si alte imagini in galeria foto de mai jos)

14:44 Set pentru Simona Halep!

14:39 Halep conduce pentru prima data in meciul contra nemtoaicei Sabine Lisicki. Inca un punct si isi poate adjudeca setul care parea pierdut.

14:33 Serveste Halep si castiga game-ul. Nimic nu-i sta in cale si nimeni nu o poate opri atunci cand se concentreaza. :)

14:31 Este 4-3. Hai, Simona! Romanca joaca pentru a treia oara consecutiv in sferturile unei finale de Grand Slam anul acesta.

14:26 Simona Halep duce scorul la 4-2. Romanca a fost destul de constanta in joc. Nemtoaica a gresit mai mult.

14:23 Sunt din nou 3 puncte diferenta intre Halep si Lisicki.

14:20 Romanca isi castiga punctul si reduce din diferenta. Este 3-1. Desi nemtoaica s-a plans de probleme la umar, dupa meciul de marti, impotriva romancei arata o forma de zile mari.

14:18 Lisicki domina inceputul de partida si se distanteaza la 3-0. Ii tinem pumnii Simonei.

14:15
Serveste Halep, dar nu reuseste cel mai bun joc al ei. Nemtoaica ia primul break si este 2-0.

14:09
A inceput meciul. Serveste Lisicki. Se joaca destul de echilibrat. Nemtoaica are 1-0 in primul set.

14:03 Simona Halep si Sabine Lisicki au intrat pe teren si au inceput incalzirea. Hai, Simona! Romanca are sansa istorica de a se califica in finala Wimbledon 2014, fiind in acest moment jucatoarea cel mai bine clasata ramasa in competitie.

UPDATE MIERCURI, 2 IULIE: WIMBLEDON 2014. Meciul Sabine Lisicki vs. Simona Halep incepe in cateva minute. Ramaneti pe www.stirileprotv.ro pentru cele mai importante faze, LIVE TEXT.



MARTI, 1 IULIE: WIMBLEDON 2014
. Lisicki a avut un meci greu in optimi, fiind nevoita sa joace aproape doua ore. Simona Halep a stat numai 57 de minute pe terenul doi, in meciul cu Zarina Dias, tot din Kazahstan, scor 6-3, 6-0. Jucatoarea germana a solicitat time out medical la scorul de 1-1 in decisiv, din cauza unor dureri musculare in zona cervicala. Si Simona Halep a parut ca are ceva probleme de sanatate, ea jucand marti, cu coapsa stanga bandajata. Lisicki, 24 de ani, a fost finalista anul trecut la Wimbledon, cand a pierdut in fata frantoaicei Marion Bartoli, scor 1-6, 4-6.

Meciul SIMONA HALEP - SABINE LISICKI va avea loc miercuri, la ora 14:00, si va fi primul de pe terenul central de la All England Club.

Acesta este turneul de Grand Slam favorit al jucatoarei germane, ea fiind sfert finalista in 2009 si 2012 si semifinalista in 2011. Scorul intalnirilor directe Simona Halep - Sabine Lisicki este de 2-1 in favoarea romancei, care a catigat in 2013 (Miami, turul I, 6-2, 3-6, 7-5, pe hard) si 2014 (Madrid, optimi, 5-7, 6-3, 6-2, pe zgura). Victoria germancei dateaza din 2011 (turul I la Stanford, 6-1, 6-2, pe hard).

Actualul antrenor al Simonei Halep, belgianul Wim Fissette, a pregatit-o pe Sabine Lisicki, in 2013. Sportiva germana, fosta locul 12 WTA, in 2012, a castigat in cariera 4,7 milioane de dolari premii si a triumfat in trei turnee, de alte cinci ori fiind finalista. Partida Simona Halep - Sabine Lisicki va avea loc cel mai probabil miercuri.

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
SIMONA HALEP a invins-o pe ZARINA DIYAS in optimi, la WIMBLEDON 2014. Sharapova e eliminata, Halep poate ajunge numarul 2 WTA
SIMONA HALEP a invins-o pe ZARINA DIYAS in optimi, la WIMBLEDON 2014. Sharapova e eliminata, Halep poate ajunge numarul 2 WTA

Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3, a invins-o, marti, cu scorul de 6-3, 6-0, pe sportiva Zarina Dias din Kazahstan, pozitia 72 in ierarhia mondiala, calificandu-se in premiera in sferturile de finala ale turneului de la Wimbledon.

WIMBLEDON 2014: Simona Halep, jucatoarea cel mai bine clasata ramasa in competitie
WIMBLEDON 2014: Simona Halep, jucatoarea cel mai bine clasata ramasa in competitie

Numarul 1 mondial Serena Williams a fost eliminata, sambata, de frantuzoaica Alize Cornet, locul 24 WTA, scor 1-6, 6-3, 6-4.

Cine este acest om al strazii din Bucuresti. Toti au trecut pe langa el fara sa-si dea seama de adevar
Cine este acest om al strazii din Bucuresti. Toti au trecut pe langa el fara sa-si dea seama de adevar

Citeste aici

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.