Reacție revoltătoare a norvegienilor după meciul cu România: "O parodie"

Ultima actualizare: 16-10-2019 10:55

Antrenorul secund al naționalei Norvegiei, Per Joar Hansen, a considerat drept o parodie prezenţa copiilor în tribunele Arenei Naţionale, în condiţiile în care stadionul ar fi trebuit să fie gol.

"Este o glumă a UEFA. Nu înţeleg cum este posibil să laşi atât de mulţi spectatori, şi adulţi, şi copii, la un meci la care trebuie să dai o pedeapsă. Copiii au fost instruiţi să facă zgomot cât mai mult. Li se transmitea de la megafoane ce să scandeze. Totul a devenit o parodie", a declarat "Perry" Hansen, potrivit cotidianului Dagbladet.

Mai multe imagini cu atmosfera din tribune găsiți în galeria foto

"Au pus copii şi adulţi în tribune. Este o sancţiune zero! Este o mare glumă. Este uimitor că au putut face aşa ceva, că li s-a permis. Asta nu e o pedeapsă. Nu ajută combaterii rasismului. Este o bătaie de joc la adresa a ceea ce se întâmplă tot timpul în fotbal. Singurul lucru care ar ajuta ar fi să suspenzi echipele ţărilor care fac aşa ceva. Să nu le laşi să joace meciuri pentru un număr X de ani", a precizat Hansen, potrivit Aftenposten, potrivit News.ro.

Citește și Presa norvegiană, despre atmosfera creată de copii la meciul cu România: "Asurzitor"

La rândul său, selecționerul Lars Lagerback a calificat decizia UEFA de a permite accesul copiilor drept "una dintre cele mai nedrepte decizii ale UEFA".

"Una dintre cele mai nedrepte decizii ale UEFA pe care am întâlnit-o. Dar nu trebuie să dăm vina rezultatului pe asta", a spus şi selecţionerul Lars Lagerback.

Opinia antrenorilor a fost împărtășită și de unii dintre jucători.

"Sunt de acord cu Perry, când ai de-a face cu rasimul pe teren trebuie pedepse dure. Dar îmi place să joc în faţa tribunelor pline şi cred că a fost interesant că au fost lăsaţi copiii", a spus Haitam Aleesami.

"Regulile UEFA sunt discutabile, mă opun cu putere rasismului. Dar asta nu ne scuză cu nimic, trebuia să câştigăm oricum meciul şi nu am putut", a afirmat căpitanul norvegienilor, Stefan Johansen, conform Dagbladet.

"Regulile sunt aşa cum sunt şi România a profitat de ele. Dar nu cred că este o pedeapsă suficient de aspră pentru rasism. Mă enervează să vorbesc de asta, este absolut ridicol. S-a întâmplat ieri cu Anglia şi nu ar trebui să se întâmple. Ar trebuie să fie toleranţă zero pentru rasism în fotbal", a precizat el, pentru Aftenposten.

În schimb, Joshua King a fost mai rezervat în declaraţii cu privire la prezenţa copiilor pe Arena Naţională: "Bineînţeles, este mult mai interesant să joci cu oameni în tribune. Au fost mulţi copii şi au fost destul de activi. Când spui ceva rasist şi eşti pedepsit, ar trebui să respecţi acea pedeapsă. Dar nu mă plâng că li s-a permis să aibă 30.000 de copii în tribune", a spus King.

Burleanu îi reclamă pe norvegieni la UEFA: "Este o insultă adusă copiilor noştri"

Pe de altă parte, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat, marţi, că îl va informa pe delegatul UEFA de declaraţiile selecţionerului norvegian Lars Lagerback înainte de meci. Lagerback a declarat că speră să nu audă scandări rasiste din partea copiilor prezenţi pe Arena Naţională.

"Am rămas şi noi uimiţi de reacţia lor. Noi le-am pus la dispoziţie toate procedurile pe care le-am avut în organizarea acestui eveniment, pentru că şi pentru ei, ca şi pentru toată Europa de altfel, este un eveniment uriaş, un eveniment dificil de organizat, un eveniment care se bazează în primul rând pe părinţi, copii, şcoli şi cluburi de fotbal în acelaşi timp, pentru că toţi aceştia au dus greul ca toţi copiii să fie în această seară pe stadion. Noi considerăm că este o insultă adusă copiilor noştri, de aceea practic vom şi informa delegatul UEFA de această declaraţie", a declarat Burleanu, înaintea partidei.

România a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), meciul disputat, marţi, pe Arena Naţională, cu Norvegia, în etapa a VIII-a a Grupei H a preliminariilor Euro-2020. Puşcaş a ratat un penalti, în minutul 52. România rămâne pe locul al treilea al grupei.

La această partidă au asistat 29.854 de copii şi însoţitori ai acestora, după ce UEFA a sancţionat echipa României cu un meci cu porţile închise.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO