Presa norvegiană, despre atmosfera creată de copii la meciul cu România: "Asurzitor"

Ultima actualizare: 16-10-2019 11:30

Presa norvegiană a scris că "sunete asurzitoare" s-au auzit din tribunele Arenei Naționale, unde 30.000 de copii au asistat la meciul România - Norvegia, din preliminariile Euro, deși naționala noastră a fost sancționată să joace cu porțile închise.

"Ar fi trebuit să fie tribune goale și liniște completă. În schimb, Norvegia a fost întâmpinată cu o atmosferă zgomotoasă încă de la încălzire. Copiii care urmau să umple stadionul făceau un zgomot asurzitor din scaunele lor. Chiar înainte ca echipele să se încălzească și ca iarba să fie udată, nivelul de zgomot era la fel de mare ca în timpul unei faze dramatice dintr-un meci captivant", se arată într-un articol cu titlul "Zgomote asurzitoare din tribune din partea copiilor din București" apărut pe site-ul Dagsavisen.

Citește și Reacție revoltătoare a norvegienilor după meciul cu România: “O parodie”

Pe de altă parte, publicația citată scrie că selecționerul Lars Lagerbäck nu și-a făcut mulți fani la București, după ce a declarat, înainte de meci, că speră să nu audă scandări rasiste la partida la care urmau să asiste 30.000 de copii.

Lars Lagerbäck a declarat, luni, că a fost surprins să afle că regulamentul UEFA permite accesul copiilor la un meci, după o decizie de sancționare a unei echipe, și că i se pare ciudat să existe o astfel de regulă. În plus, selecționerul ar fi avertizat că norvegienii nu vor tolera scandări rasiste, publicația Dagsavisen notând că afirmația lui a fost catalogată drept "ciudată" de presa din România.

Norvegienii s-au plâns și că au aflat abia duminică faptul că vor fi atât de mulți spectatori la partidă, deși aceasta ar fi trebuie să se dispute cu porțile închise.

România a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), meciul disputat, marţi, pe Arena Naţională, cu Norvegia, în etapa a VIII-a a Grupei H a preliminariilor Euro-2020. Puşcaş a ratat un penalti, în minutul 52. România rămâne pe locul al treilea al grupei.

La această partidă au asistat 29.854 de copii şi însoţitori ai acestora, după ce UEFA a sancţionat echipa României cu un meci cu porţile închise.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO