Meciul România - Norvegia, din Liga Naţiunilor, anulat de UEFA. Lotul nordicilor nu a avut voie să părăsească țara

Ultima actualizare: 15-11-2020 07:10
nationala
frf.ro

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, sâmbătă seară, că meciul primei reprezentative cu Norvegia, care era programat duminică, în grupele Ligii Naţiunilor, nu se va mai disputa.

 

“UEFA ne-a informat că <<în urma cazului pozitiv înregistrat în lotul Norvegiei şi după întâlnirea din această seară cu autorităţile guvernamentale, Federaţia din Norvegia nu va călători în România pentru a disputa partida din Liga Naţiunilor programată mâine. Astfel, partida România-Norvegia nu se va mai disputa>>”, se arată un comunicat publicat pe site-ul FRF.

Meciul ar fi trebuit să aibă loc duminică, 15 noiembrie, de la 21:45, și urma să fie difuzat de PRO TV.

Consecinţele anulării partidei rămân a fi stabilite de Comisia de Disciplină UEFA, a precizat Federația Română de Fotbal.

Autorităţile din Norvegia au decis, sâmbătă după-amiază, să nu permită ieşirea din ţară a echipei naţionale de fotbal, care trebuia să vină la Bucureşti, pentru meciul cu România, din Liga Naţiunilor, din cauza situaţiei legate de pandemia COVID-19.

Zborul de sâmbătă al norvegienilor a fost anulat, iar delegaţia a rămas în ţară, aşteptând o nouă evaluare a situaţiei din partea autorităţilor.

În aceste condiţii, conferinţa de presă şi antrenamentul oficial ale Norvegiei, programate sâmbătă seara, la Arena Naţionala din Bucureşti, au fost anulate. Antrenamentul oficial al nordicilor era programat de la ora 18:45, iar conferinţa de presă de la ora 20:00.

Un component al echipei naţionale a Norvegiei a fost testat pozitiv la COVID-19 înaintea meciului cu România, a anunţat, vineri, Federaţia norvegiană de fotbal pe site-ul său oficial (NFF). Ulterior forul scandinav a precizat că este vorba de Omar Elabdellaoui.

Norvegia a decis să anuleze meciul amical Israelul, programat miercuri, după ce un jucător israelian a fost testat pozitiv la noul coronavirus.

Ultimul meci al naţionalei României în această competiţie se va disputa la 18 noiembrie, de la ora 21:45, pe Stadionul Windsor Park din Belfast, împotriva selecţionatei Irlandei de Nord. Aceste meciuri contează pentru clasamentul FIFA, care va determina urnele pentru tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru CM 2022.

Precizări ale UEFA

 

UEFA a revenit cu o comunicare oficială mai detaliată privind situaţia partidei România-Norvegia, care a fost anulată, şi consecinţele ulterioare, potrivit News.ro.

Astfel, forul continental informează că speţa va ajunge la Corpul de Control, Etică şi Disciplină pentru o decizie ce va fi luată “potrivit regulilor speciale aplicabile partidelor din competiţiile UEFA la nivel de echipe naţionale, aşa cum au fost acestea aprobate de Comitetul Executiv UEFA din 29 august 2020”.

FRF menţionează că documentul pe care comunicarea UEFA îl inserează, cel aprobat de CEX UEFA şi la care se face referire mai sus, conţine 4 principii dintre care unul (principiul 3) face referire la situaţia actuală:

“3) Dacă partida nu poate fi reprogramată, UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body va lua o decizie. Federaţia care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body. Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorţi (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administraţia UEFA”.

Meciul România – Norvegia era programat duminică, la ora 21.45, pe Arena Naţională, dar nu se va mai disputa, după ce oaspeţii nu am mai putut face deplasarea la Bucureşti, acest lucru fiindu-le interzis de autorităţi, ca urmare a unui caz de coronavirus în lotul norvegienilor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO