Lance Armstrong a fost suspendat pe viata si a ramas fara titlurile obtinute in Turul Frantei

22-10-2012 13:40
Sursa: Mediafax

Lance Armstrong

Verdictul a fost transmis LIVE PE PRO TV NEWS. Uniunea Ciclista Internationala (UCI) a decis ca Lance Armstrong sa fie suspendat pe viata. De asemenea, ciclistul va ramane si fara cele sapte titluri castigate in Turul Frantei.

USADA, care il acuza pe Armstrong de dopaj, a invalidat toate rezultatele obtinute de american incepand din data de 1 august 1998. Aceasta decizie este valabila pentru teritoriul american, UCI fiind cea care poate extinde sanctiunea pentru restul planetei. Federatia internationala a validat decizia, ceea ce l-ar priva pe texan de victoriile inregistrate in perioada 1999-2005, in Turul Frantei, sau poate apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Agentia Americana Antidoping (USADA) a publicat, la 10 octombrie, pe site-ul sau, dosarul cu peste 1.000 de pagini realizat in cazul Lance Armstrong, care contine probe evidente si marturiile depuse de fosti coechipieri ai rutierului american, ce dovedesc ca americanul crease un sistem complex de dopaj. Lance Armstrong a primit interdictie pe viata si a fost deposedat de toate rezultatele sportive obtinute din 1998 pana in prezent, intre care se numara si sapte victorii in Turul Frantei, a anuntat, la 24 august, Agentia Americana Antidoping. Anuntul a survenit la scurt timp dupa ce rutierul, retras din activitate in 2011, a declarat ca renunta la lupta judiciara cu USADA, care il acuza de dopaj de-a lungul carierei sale.

USADA l-a acuzat pe Armstrong ca a utilizat substante interzise, printre care EPO si steroizi, precum si transfuzii sanguine, incepand din 1996. Americanul s-a retras anul trecut din ciclismul profesionist, dar a continuat sa concureze in probele de triatlon.

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO