Lecția de viață oferită de tinerii români care reprezintă România la Special Olympics
Munca şi voinţa ajung dincolo de dizabilităţile intelectuale. O demonstrează tinerii de la Special Olympics care vor reprezenta România la Jocurile Mondiale de la Abu Dhabi, din această lună.
Cel mai important eveniment dedicat persoanelor cu nevoi speciale reuneşte sportivi din peste 190 de țări.
Andreea are 22 de ani şi s-a născut cu sindrom Down. Practică tenisul de câmp, înotul şi atletismul, iar în timpul liber ia lecţii de canto şi de engleză.
Andreea: ”Sunt fan Simona Halep, mă antrenez acum pentru tenis de câmp, mă pregătesc să merg la Abu Dhabi.”
Bogdan are 25 de ani şi este pasionat de patinajul pe role şi este încrezător că va obţine o medalie aşa că munceşte din greu pentru a-şi îndeplini visul.
Liviu Cleniuc, tatăl lui Bogdan: "De când s-a născut nu am vrut să credem că ar trece prin această boală şi am luptat cu el. E adevărat că treptele au fost foarte mici, deci paşii lui au fost nişte trepte mici, dar întotdeaua în sus."
35 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale din Bucureşti, Baia Mare, Târgovişte, Ploieşti, Arad şi Bacău, se vor întrece la competita care are loc între 14 şi 21 martie, la Abu Dhabi.
În total, 7500 de sportivi din peste 190 ţări se vor întrece la atletism, bocce, gimnastică artistică, înot, judo, patinaj pe role, tenis de câmp şi tenis de masă.
Cristian Ispas, preşedintele Special Olympics: "Gazdele din Emiratele Unite au decis să numească persoanele cu dizabilități - persoane cu determinare pentru a arăta că sunt membri normali ai comunităţii, că au abilităţi nu dizabilităţi."
La ediţia precedentă de la Los Angeles, din 2015, sportivii români au câştigat 21 de medalii la şapte probe sportive.