Fostul președinte FRF, Mircea Sandu, și soția sa au fost achitați de Tribunalul București
Mircea Sandu, fostul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF), și soția acestuia, Elisabeta Sandu, au fost achitați, joi, în primă instanță de Tribunalul București, au precizat surse judiciare pentru ȘtirileProTv.
Tribunalul Bucureşti l-a achitat pe fostul președinte al FRF, Mircea Sandu, în dosarul în care era acuzat de DNA că ar fi primit mită peste 700.000 de lei de la reprezentanţii casei de avocatură care câştigase un proces al Federaţiei. Soţia lui Sandu a fost achitată la rândul ei pentru acuzaţia de complicitate.Temeiul pentru achitare este că fapta nu există.
Sentința nu este, însă, una definitivă.
Procurorii l-au acuzat pe Mircea Sandu că "la data de 2 octombrie 2009, în calitate de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soţiei sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită, suma de 724.000 lei, de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăţi de avocatură."
Fostul șef FRF va fi judecat pentru delapidare și spălare de bani
Mircea Sandu a fost trimis în judecată de DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani.
Acuzațiile au venit în legătură cu un contract privind construcţia unui centru de fotbal în Buftea.
În acelaşi dosar, au fost trimise în judecată alte două persoane - Bogdan Petculescu şi Ziv-Asher Tetelman.
Potrivit presei sportive, Ziv-Asher Tetelman este ginerele lui Mircea Sandu, fiind căsătorit cu Raluca Sandu.
Conform unui comunicat al DIICOT, în cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2009 - 2010, cei trei inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul unei instituţii cu profil sportiv a sumei de 3.895.590 de lei, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări având ca obiect construcţia unui centru de fotbal pe raza localităţii ilfovene Buftea.
Procurorii susțin că, în vederea atingerii scopului infracţional, a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepriză şi subantrepriză între mai multe societăţi comerciale controlate de către membrii grupului, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu instituţia cu profil sportiv.
O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracţionale disimulate sub forma "restituire împrumut asociat", "dividende".
Sursa: StirilePROTV
Etichete: tribunalul bucuresti, frf, mircea sandu,
Dată publicare:
08-10-2020 13:15