UEFA a anunțat oficial amânarea EURO 2020. Turneul se va desfășura în vara anului 2021

Dată publicare: 17-03-2020 14:32
Dată actualizare: 17-03-2020 21:01


Campionatul European de Fotbal din 2020, care urma să se desfășoare și în România, a fost amânat.

UPDATE: UEFA a anunțat oficial amânarea competiției EURO 2020, care va avea loc în vara acestui an.

EURO 2020 se va desfăşura între 11 iunie şi 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.

Oficialii celor de la UEFA au decis, după o videoconferință la care au participat cele 55 de federații afiliate, amânarea lui Euro 2020 pentru vara anului viitor.

Șeful MTS: ''Decizia este justificată''

 

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că decizia de amânare a turneul final al Campionatului European de fotbal EURO 2020 pentru perioada 11 iunie - 11 iulie 2021 este una complet justificată în contextul pandemiei de coronavirus.

"Chiar dacă există un impact asupra industriei şi economiei sportive şi a fotbalului pentru moment, această decizie de amânare a EURO 2020 este complet justificată de situaţia cu totul specială şi de contextul în care este luată. Ceea ce contează în primul şi în primul rând este sănătatea şi siguranţa sportivilor, dar şi a spectatorilor în egală măsură. Este o decizie pe care puteam s-o întrevedem având în vedere decretarea de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii a pandemiei de coronavirus", a spus Stroe.

Federația Norvegiană a anunțat amânarea

 

EURO 2020 ar urma să aibă loc un an mai târziu, în perioada 11 iunie- 11 iulie 2021, după cum a anunțat, pe contul oficial de Twitter, Federația Norvegiană de Fotbal. 

Informația a fost confirmată de presa din întreaga Europă, propunerea UEFA fiind adoptată în unanimitate, după cum arată L'Équipe. Un anunț oficial urmează a fi făcut în curând de UEFA, precizează și BBC.

UEFA, care nu a confirmat încă decizia, a făcut propunerea pentru a da timp ligilor naţionale, suspendate în prezent, să se poată încheia.

Propunerea a fost prezentată celor 55 de federaţii membre, Asociaţiei Cluburilor Europene, European Leagues şi FIFPro, care au fost de acord cu ea.

O decizie finală va fi luată, marţi, de Comitetul Executiv al UEFA, precizează Reuters.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care urma să celebreze 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

România va găzdui trei meciuri

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Dacă se califică în urma barajului de Liga Naţiunilor, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Echipa naţională de fotbal a României urma să întâlnească pe 26 martie, de la ora 21:45, la Reykjavik, selecţionata Islandei, într-o partidă contând pentru semifinalele play-off-ului EURO 2020.

Dacă învingea în această partidă, România trebuia să înfrunte, pe 31 martie, la Sofia sau Budapesta, meciul decisiv pentru calificarea la turneul final, în faţa Bulgariei sau Ungariei.

Cluburile europene vor trebui să scoată astfel din buzunar 300 de milioane de euro pentru amânarea turneului.

Potrivit AS, impactul economic al suspendării Champions League este mai mare decât cel al amânării EURO 2020 și nu se pune problema unui astfel de compromis.

UEFA Champions League aduce în conturile UEFA peste 3 miliarde de euro pe sezon și ar fi mult mai avantajos ca oficialii să regenocieze amânarea contractelor cu televiziunea pentru Campionatul European.


VIDEO PROTVPLUS.RO