Aici puteți vedea situația epidemiei de coronavirus în timp real

Dată publicare: 31-03-2020 14:56
Dată actualizare: 31-03-2020 14:56


Harta coronavirus - România

Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, România a decretat luni, 16 martie, stare de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus.

Așadar, în România se iau măsuri excepționale, unele care limitează chiar drepturi fundamentale.

 

Guvernul reamintește cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE 0800800358.

De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Recent, Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, și organizația neguvernamentală Code for Romania au lansat platforma online COVID-19 Știri Oficiale, care poate fi accesată la www.stirioficiale.ro.

În acest sens, a fost lansată platforma online COVID-19 Știri Oficiale, al cărei obiectiv principal este combaterea dezinformării și a fake news-urilor”, a declarat secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Platforma online COVID-19 Știri Oficiale centralizează doar informații din surse sigure, precum comunicatele oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică constituit de Guvernul României, hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și înregistrările conferințelor de presă susținute de oficialii cu responsabilități în domeniul managementului situațiilor de urgență.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO