CTP, despre victoria Simonei Halep: ”Ăsta este alt tenis! A venit cu agresivitate”

11-07-2019 17:47

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat la Știrile ProTV performanța de joi a Simonei Halep, care s-a calificat pentru prima dată în finala turneului de la Wimbledon.

Simona Halep a învins-o cu scorul de 6-1, 6-3, pe jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, numărul 8 mondial.

Halep este al doilea reprezentant al României care joacă finala la Wimbledon, după Ilie Năstase, care a pierdut finalele din 1972 şi 1976.

”E un meci istoric și pentru mine, având în vedere că sunt atât de bătrân încât am văzut și finala din 1972, pierdută dureros de Ilie Năstase în 5 seturi în fața lui Stan Smith și finala de acum 43 de ani, din 1976, pierdută tot de Ilie Năstase în fața lui Bjorn Borg.

Am trăit să mai văd încă o dată România în finala celui mai mare turneu de tenis din lume. Sigur, sunt toate cele 4 grand slam-uri, dar între ele este primus inter pares, Wimbledon este turneul imperial,” a spus Cristian Tudor Popescu pentru Știrile Pro TV

Gazetarul este de părere că Simona a reușit această victorie pentru că și-a schimbat stilul de joc, iar acum ”este alta”.

A fost alta, a venit cu alt tenis, cu acel alt tenis pe care-l așteptam cu inima în gât după sfertul de finală pierdut net în fața Amandei Anisimova, puștoaicei de 17 ani, la Roland Garros. Spuneam acolo că pe Simona a învins-o mai mult decât tânăra adversară, a învins-o alt tenis pe care-l joacă acest val și că nu văd altă cale decât să-l schimbe și ea, să vină și ea cu alt tenis.

Și ce am văzut astăzi cu Svitolina mi-a depășit toate așteptările, e mai repede și mai bine decât credeam. Ați văzut vreodată, eu n-am văzut, toate meciurile Simonei, 7 scurte puse perfect?”, a mai spus CTP.

În opinia gazetarului, Simona a venit acum ”cu creativitate, cu agresivitate”.

”Este poate top trei meciuri ale Simonei de-a lungul timpului, dar este poate ceva mai important decât asta, este tenisul cu care a câștigat Simona, care este alt tenis decât cel cu care a câștigat și anul trecut la Roland Garros. Ăsta este alt tenis, de ce? Pentru că pe lângă forța ei defensivă pe care o știm cu toții, rezistența beton în raliu, deplasarea, Simona a venit acum cu creativitate, cu agresivitate, a avut inițiativă din primul până în ultimul ghem al meciului indiferent de scor. A făcut nenumărate lovituri direct câștigătoare, mai mult decât dublu față de ucraineancă", a mai spus Cristian Tudor Popescu.


VIDEO PROTVPLUS.RO