Controverse la Australian Open din cauza carantinei. Unii jucători acuză că vedetele sunt favorizate

×

Primul mare turneu de tenis al începutului de an, Australian Open, este o provocare majoră, atât pentru jucători, cât şi pentru organizatori.

Cu doar două săptămâni înainte de startul competiţiei, controversele sunt în toi, din cauza măsurilor stricte, impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Toţi jucătorii sunt în carantină, iar mulţi nu pot să iasă din camere, ca să se antreneze.

Simona Halep, numărul 2 mondial, a intrat în carantină imediat după sosirea în Australia la Adelaide. A fost privilegiul primilor 3 clasaţi în topul mondial, atât la băieţi, cât şi la fete, ceea ce a declanşat primul scandal al turneului, care va începe peste două săptămâni.

Toţi ceilalţi jucători au fost trimişi în carantină la Melbourne, acolo unde va avea loc competiţia, şi evident că mulţi dintre ei s-au arătat nemulţumiţi şi i-au acuzat pe organizatori că i-au favorizat pe cei mai buni. Reprezentanţii Australian Open au precizat însă că cei mai buni jucători din lume au fost trimişi în carantină la Adelaide doar pentru că vor susţine şi un meci demonstrativ acolo pentru o strângere de fonduri. Ei au mai spus că pentru toţi participanţii, condiţiile de carantină sunt aceleaşi.

Însă, unii jucători au ieşit la contraatac imediat. Yulia Putintseva a postat aceste imagini cu un şoricel, despre care a spus că s-ar afla în camera ei de hotel. Alţi sportivi, printre care şi românca Sorana Cirstea, au acuzat organizatorii că au schimbat regulile peste noapte după ce au fost plasaţi într-o carantină mai strictă decât restul ca urmare a faptului că în avionul cu care au călătorit au fost descoperite persoane infectate cu coronavirus. Prin urmare, lor nu li se permite să părăsească încăperea nici măcar pentru antrenamente. Aşa că jucătorii au început să se pregătească în camere. Patricia Tig şi Monica Niculescu au fost mai norocoase.

Citește și
Andy Murray
Andy Murray, testat pozitiv la Covid-19 şi incert pentru Australian Open


72 de jucători sunt inchiși in carantina

Monica Niculescu, Instagram: „Salutare. Am ajuns în sfârşit aici, sunt în Australia şi e prima zi de carantină. Vreau doar să mulţumesc Tenis Australia pentru cadourile drăguţe şi pentru priveliştea minunată şi, da... ne vedem curând."

Sportivii sunt deja în a zecea zi de carantină şi fiecare s-a antrenat cum a putut. Cei norocoşi, care nu au avut contact cu persoane infectate, au voie să iasă 5 ore pe zi la antrenamente pe terenurile de tenis şi la sălile de forţă amenajate într-o parcare. Nu este varianta ideală, însă este tot ceea ce pot obţine în condiţiile stricte impuse de autorităţile australiene.

Dragoș Curtifan: „Este extrem de important sau vital să poţi să mergi la un antrenament să poţi să te antrenezi pe suprafaţa pe care urmează să joci, să îţi pregăteşti ritmul cardiac, să poţi să faci să dezvolţi o viteză şi o decelerare care este similară meciurilor pentru că te antrenezi pe zoom în cameră dar eşti pe o mocheta, te antrenezi pe loc deci nu prea are nicio legătură cu sportul."

Tocmai de aceea, sportivii cred că această carantină extrem de strictă care se va încheia cu doar o săptămână înainte de începerea turneului va avea un impact major asupra performanţei lor în competiţie.

Dragoș Curtifan: „Din punct de vedere sportiv, după o carantină de 2 săptămâni, ai nevoie din nou de circa 3 săptămâni să poţi să ajungi la nivel de top şi să te poţi bate de la egal la egal cu toţi participanţii."

Şi totuşi, măsurile stricte şi-au arătat şi rezultatele. Cel puţin 10 persoane din 3 zboruri charter care au transportat delegaţiile în Australia, au fost depistate până acum cu COVID-19. Drept urmare, 72 de sportivi sunt ţinuţi închişi în camere acum, însă carantina se va încheia pentru toţi sâmbătă şi imediat după aceea vor avea libertatea să meargă oriunde doresc în statul australian Victoria unde în prezent nu există niciun caz de coronavirus.

Citește și...
Carantină și restricții draconice pentru sportivii care participă la Australian Open
Carantină și restricții draconice pentru sportivii care participă la Australian Open

Tenismenii români și echipele lor care vor participa la Australian Open trăiesc adevărate aventuri.

Andy Murray, testat pozitiv la Covid-19 şi incert pentru Australian Open
Andy Murray, testat pozitiv la Covid-19 şi incert pentru Australian Open

Tenismanul britanic Andy Murray, fost lider mondial, a fost testat pozitiv la Covid-19, potrivit informaţiilor publicate joi de presa britanică.

Simona Halep revine pe locul 2 WTA după semifinala Australian Open
Simona Halep revine pe locul 2 WTA după semifinala Australian Open

Românca Simona Halep a urcat o poziţie în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicităţii luni, după semifinala jucată la Melbourne, la primul turneu de Mare Şlem al anului.

Recomandări
INTERVIU Medicul legist din cazul Bascov: O mare cruzime, cum până în acest moment nu am văzut vreodată
INTERVIU Medicul legist din cazul Bascov: O mare cruzime, cum până în acest moment nu am văzut vreodată

Dan Manu, șeful Serviciului de Medicină Legală Argeș, prezintă într-un interviu acordat Știrile PRO TV detalii din ancheta crimelor din Bascov, județul Argeș. 

 

Surse: Remanierea guvernamentală, amânată pentru la toamnă de coaliție. Soluția lui Virgil Popescu în criza energiei
Surse: Remanierea guvernamentală, amânată pentru la toamnă de coaliție. Soluția lui Virgil Popescu în criza energiei

Remanierea guvernamentală nu va avea loc curând, au decis liderii coaliției în ședința care a avut loc miercuri după amiază. Discuții despre miniștrii neperformanți vor avea însă loc, cel mai probabil, la toamnă.

ANIMAȚIE GRAFICĂ Modul în care criminalul din Bascov i-a ucis pe cei cinci membri ai familiei
ANIMAȚIE GRAFICĂ Modul în care criminalul din Bascov i-a ucis pe cei cinci membri ai familiei

Bărbatul din Argeș bănuit de crima multiplă a fost arestat miercuri la amiază. În anchetă, au apărut informații potrivit cărora individul ar fi plănuit omorurile de mai mulți ani și ținea chiar un jurnal în care ar fi planificat ororile.