Bucurestiul a fost desemnat sa gazduiasca meciuri de la EURO 2020. Ce probleme trebuie sa rezolvam in urmatorii 6 ani

×
Codul embed a fost copiat

Bucurestiul a fost desemnat de membrii Comitetului Executiv al UEFA, sa gazduiasca, pe Arena Nationala, patru meciuri, trei din faza grupelor si unul din optimile de finala, in cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal din 2020.

Premiera fericita pentru Romania. In 2020, tara noastra va gazdui patru meciuri, in cadrul Campionatului European de Fotbal. Acestea vor avea loc la Bucuresti pe Arena Nationala. In urma anuntului de vineri, Capitala apare din nou, pe harta europeana a fotbalului, alaturi de alte 12 orase importante, printre care: Munchen, Roma, Amsterdam, Sankt Petersburg, si Baku. Cat despre finala Campionatului European, din 2020, aceasta se va disputa la Londra, pe Wembley.

Oficialii UEFA au decis. Din cele 4 meciuri care vor avea loc pe Arena Nationala, 3 vor fi in faza grupelor si unul in optimi. Daca echipa nationala va reusi sa se califice la acest campionat european, va beneficia de un mare avantaj. Jucatorii nostri vor disputa doua meciuri din grupa acasa chiar aici pe arena nationala.Partidele se vor disputa pe stadioane din 13 tarile ale europei de la vest la est. Iar in acaesta regiune a continentului, Bucurestiul a castigat alaturi de Budapesta, Sankt Petersburg si Baku.

Iar avantajul pentru Bucuresti e imens. Nu doar ca ne vom bucura de fotbal, dar participarea la Campionatul European 2020 va aduce turisti numerosi. Sa nu uitam ca Finala Europa League din 2012 a adus incasari de 30 milioane de euro pentru hotelieri, baruri, taximetristi si muzee.

Orasele ce vor organiza partide din cadrul Euro-2020 sunt urmatoarele:

Citește și
nationala
Grecia - Romania 0-1, Euro 2016. Presa: "Cel mai slab meci al Greciei din ultimii ani", "Romania a castigat relativ usor"
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

- Finala si semifinalele - Londra (Anglia);

- Un meci din sferturile de finala si trei din faza grupelor - Munchen (Germania), Baku (Azerbaidjan), Sankt Petersburg (Rusia), Roma (Italia);

- Un meci din optimile de finala si trei din faza grupelor - Copenhaga (Danemarca), Bucuresti (Romania), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Bilbao (Spania), Budapesta (Ungaria), Bruxelles (Belgia), Glasgow (Scotia).

Candidaturile urmatoarelor orase au fost respinse: Minsk (Belarus), Sofia (Bulgaria), Ierusalim (Israel), Stockholm (Suedia), Cardiff (tara Galilor) si Skopje (Macedonia).

Potrivit raportului de evaluare a celor 19 dosare de candidatura, intocmit de UEFA, Romania are de rezolvat in urmatorii sase ani probleme de infrastructura pentru a organiza in conditii optime meciuri de la Euro-2020. Astfel, raportul pentru Romania scoate in evidenta slaba legatura dintre Aeroportul International Henri Coanda si orasul Bucuresti.

Alte aspecte de imbunatatit se intalnesc la stadion. Finalizata in 2011, Arena Nationala are o capacitate de 54.851 de locuri si a gazduit finala Ligii Europa in 2012. Conform UEFA, stadionul are o capacitate mare, dar nu intruneste toate conditiile forului european, una dintre acestea fiind numarul insuficient de locuri de parcare. In plus, nici numarul minim de loje permis de UEFA nu este indeplinit de Arena Nationala. De asemenea, cerintele UEFA privind ospitalitatea si mass-media nu sunt intrunite in totalitate.

Referitor la locurile de cazare din Capitala, numarul acestora este la limita, iar cele de categorie inferioara acopera doar partial cerintele UEFA. Insa preturile sunt competitive, iar autoritatea nationala de turism a promis ca tarifele nu vor creste cu ocazia turneului.

Raportul mai remarca experienta limitata a municipalitatii bucurestene in organizarea unor evenimente majore si ca planificatele investitii in infrastructura din zona stadionului nu au fost elaborate in amanunt.

Daca echipa nationala a Romaniei va reusi calificarea la CE din 2020, doua dintre partidele tricolorilor din faza grupelor se vor disputa la Bucuresti.

Niciuna din cele 13 tari alese prin vot de Comitetul Executiv al UEFA nu se va califica direct la Euro-2020. Toate reprezentativele din Europa vor fi impartite in zece grupe de calificare, din care la turneul final vor merge ocupantele primelor doua pozitii.

Alte patru selectionate vor obtine biletele pentru Campionatul European prin intermediul Ligii Natiunilor, noua competitie UEFA care va debuta in toamna anului 2018.

In decembrie 2012, UEFA a decis sa organizeze, sub sloganul "EURO pentru Europa", un turneu final de-a lungul intregului continent, pentru a marca 60 de ani de la prima editie a Campionatului European, care a avut loc in 1960.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Meci amical al
Meci amical al "generatiei de aur", la Targoviste. Spectatorii, cuceriti de pasele lui Belodedici si golurile lui Vladoiu

Piata Tricolorului din Targoviste s-a transformat miercuri seara in teren de fotbal. Generatia de aur a fotbalului romanesc a intalnit echipa consilierilor locali, intr-un meci amical care a facut deliciul celor cateva sute de spectator.

Grecia - Romania 0-1, Euro 2016. Presa:
Grecia - Romania 0-1, Euro 2016. Presa: "Cel mai slab meci al Greciei din ultimii ani", "Romania a castigat relativ usor"

Romania a debutat cu o victorie in preliminariile Campionatului European din 2016, scor 1-0 cu Grecia, duminica seara, pe stadionul Georgios Karaiskakis din Pireu.

ASTRA GIURGIU - OLYMPIQUE LYON, 0-1. Romanii s-au calificat in grupele Ligii Europa, gratie golurilor din deplasare
ASTRA GIURGIU - OLYMPIQUE LYON, 0-1. Romanii s-au calificat in grupele Ligii Europa, gratie golurilor din deplasare

Formatia Astra Giurgiu s-a calificat in grupele Ligii Europa, desi a fost invinsa, joi, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, de echipa Olympique Lyon, in mansa secunda a play-off-ului competitiei.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.