Ziua Internationala a Gradinilor Zoologice, sarbatorita in Capitala si la Timisoara. Surprizele pregatite micilor vizitatori
De Ziua Internationala a Gradinilor Zoologice animalele tinute in captivitate au avut parte de mii de vizitatori, chiar daca vremea a fost caniculara.
La Zoo Baneasa, una dintre cele mai admirate salbaticiuni a fost Leopardul de Amur. Doar putine exemplare au mai ramas in libertate, in Taigaua Siberiana. Iar la Timisoara ursii au primit mere pe saturate, cerbii, verdeata ca-n poiene, iar alte cateva animale au fost botezate.
Sute de parinti si bunici au mers cu cei mai entuziasti vizitatori, copiii, la Gradina Zoologica din Timisoara. Cei mari s-au bucurat de umbra, iar cei mici au fost incantati ca au putut hrani animalele.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Copiii au fost provocati apoi sa le gaseasca animalelor cele mai potrivite nume. Fiecare si-a scris propunerea pe un biletel, apoi a fost extrasa varianta castigatoare.
Nasa micului ponei este o fetita de 4 ani. I-a ales numele, iar mama i l-a scris pe foaie: "De astazi poneiul se va numi Fluturas...."
Ziua Internationala a Gradinilor Zoologice se sarbatoreste in fiecare an la Timisoara. Iar la Bucuresti, lumea a vrut sa-l vada pe Simba- un leopard de Amur, nascut in captivitate si adus din Olanda.
Georgeta Nuta, biolog: "Numarul exemplarelor in libertate fiind chiar foarte, foarte mic, este o fire pasnica, linistita, obisnuita cu oamenii. Foarte cuminte. Ii place sa stea la umbra."
Si leul Mark a fost admirat de cei mici. Vizitatorii au facut cunostinta si cu Mara de Patagonia, si au fost intrigati de infatisarea salbaticiunii.
De fapt, Mara de Patagonia este o rozatoare foarte apropiata cu iepurele nostru de camp. Iar animalele care nu au fost zarite in padocuri sunt adapostite, pe canicula, in spatii speciale, cu aer conditionat.