De Ziua Armatei, peste 1000 de cadre militare au strigat langa Cotroceni

Ultima actualizare: 12-04-2012 09:08

UPDATE: Peste o mie de reprezentanti ai Sindicatului Cadrelor Militare disponibilizate in rezerva si in retragere au protestat in apropierea Palatului Cotroceni fata de intentia autoritatilor de a reduce pensiile militare.

"Sa se duca unde vor, Basescu, Oprea si cu gasca lor!", mai spun acestia. La protest participa reprezentanti ai filialelor Sindicatului Cadrelor Militare din Olt, Botosani, Buzau, Sibiu, Arges, Prahova, Valcea, Braila, Galati, Tulcea, Constanta, Dolj. Participantii la miting au arborat numeroase pancarte cu mesaje la adresa sefului statului, a ministrului Apararii, precum si a presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

"Pensionarii militari nu sunt carne de tun", "Nu distrugeti armata romana", "Dormi in continuare! Totul este sub control! Ti-am indatorat si stra-stranepotii", sunt mesajele scrise pe pancarte, unele dintre acesta fiind cu fotografia presedintelui Traian Basescu.

Sindicatul fostilor militari a organizat mai multe actiuni de protest, atat in Bucuresti, cat si in cateva localitati din tara. Organizatia isi arata astfel nemultumirile fata de situatia economica in care se afla tara.

In Bucuresti, protestul SCMD este in plina desfasurare pe Bulevardul Geniului, in fata Palatului Cotroceni. De asemenea, pichete mai sunt si pe Calea 13 Septembrie si la MAI.

"Vom picheta trei puncte. Doua sunt sigure: Calea 13 septembrie, la intrarea la Senat, si la MAI. Vom mai picheta si intr-un alt punct pe care ni-l va indica Primaria", a spus presedintele Sindicatului, colonelul Mircea Dogaru.

Actiunea face parte din "Operatiunea Valeriu Carp", un protest fata de situatia economica in care se afla tara.

Si la Cluj au protestat aproximativ o suta de cadre militare in rezerva si in retragere, in fata sediului Prefecturii. Ei au purtat banderole de doliu si au o coroana mortuara, pe care intentioneaza sa inmaneze prefectului Florin Stamatian.

De asemenea, protestatarii au aprins lumanari, sustinand ca tin doliu pentru pierderea unor drepturi ale fostilor militari.

La Bistrita, peste 30 de membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate au tinut un moment de reculegere, in fata Prefecturii si a sediilor PDL si UNPR. Ei sunt nemultumiti de prevederile legii prin care se scad pensiile militarilor.

Nemultumirile cadrelor militare SCMD sunt legate si de faptul ca pensiile militarilor ar urma sa fie gestionate de Casa Nationala de Pensii. Acestia mai solicita, de asemenea, reinfiintarea institutiei senatorului de drept al Armatei, care ar urma sa apere interesele militarilor in Parlamentul Romaniei.

Intre timp, MAPN a organizat in tara mai multe evenimente. Presedintele Traian Basescu a participat, alaturi de ministrul Apararii Gabriel Oprea la ceremonia militara si religioasa pentru dezvelirea Monumentului inchinat Eroilor militari romani cazuti la datorie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO