Zeci de enoriasi au facut scandal in curtea unei biserici. A fost nevoie de prezenta politistilor si a jandarmilor


Ultimul update: Marti 09 Mai 2017 07:14
Data publicarii: Sambata 06 Mai 2017 07:58
Categorie: Stiri Sociale

Dupa ce preotul din sat a fost suspendat de superiori, zeci de enoriasi au sarit sa-l apere. S-au facut luntre si punte ca nu cumva un alt parinte sa preia parohia lor. Mărul discordiei a fost Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, spun localnicii.

Enoriasa: "Asta preot e al nostru! A muncit atatia ani de zile aici si a curs apa de pe el!"

In luna ianuarie, localnicii din Schit-Orăşeni au semnat o hartie prin care declarau ca sunt de acord ca Mitropolitul Moldovei si Bucovinei sa nu mai fie pe lista ierarhilor pomeniti la slujba, iar de atunci a inceput scandalul. Vineri, a luat amploare. Peste 50 de sateni s-au adunat in fata bisericii sa-i tina parintelui partea.

Preot Ioan Ungureanu, parohul bisericii Schit-Oraseni: “Mitropolitul nostru a semnat niste documente prin care doreste sa faca o unire a religiilor, alte confesiuni fiind numite biserici si pentru ca sa trecem la a savarsi cununii mite. Noi am renuntat la pomenirea numelui lui. Mitropolia a trimis prin Protopopiat pe altcineva care sa il pomeneasca. Noi cheia de la biserica nu o dam.

Parintele a fost suspendat, vineri, din functie, insa enoriasii au facut front comun si nu i-au permis noului preot sa intre in biserica.

Enoriasa: "Adica dumneavoastra vreti sa spuneti ca ne impuneti un preot si noi trebuie sa-l respectam? Pai, noi nu-l vrem!"
Enoriasa: "Noi suntem cu parintele nostru care e venit aici din 2000. Ne-a facut biserica ca o floare. Nu vrem eretici si ecumenism!

Mitropolia spune ca satenii au fost mintiti

Reprezentantii Mitropoliei au insa o alta variant si spun ca oamenii din Schit-Oraseni au fost dezinformati de preotul pe care-l apara.

Preot Marian Timofte, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Iasului: "Asa sunt informati ei, ca in Creta s-ar fi semnat ca sa se casatoreasca barbat cu barbat si femeie cu femeie. Asta i-a invatat parintele si ei asta stiu. Sub nicio forma nu s-a pus problema de asa ceva."

La fata locului, au fost chemate si fortele de ordine, dar conflictul nu a degenerat, asa ca nu a fost nevoie sa intervina.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO