Zboruri gratuite cu balonul deasupra Dunării. Programul româno bulgar, finanţat de Uniunea Europeană
Într-o ţară în care potenţialul turistic al Dunării nu este aproape deloc exploatat şi mulţi edili au făcut investiţii inutile un proiect româno bulgar propune călătoria cu balonul.
De la intrarea în ţară a fluviului şi până la vărsare, malurile ar putea fi admirate de la înălţime în zbor lin. Vineri, balonul cu aer cald, a ajuns la Slatina.
Dimineaţă, în Slatina, ceaţa a fost atât de densă încât puteai să o tai cu un cuţit. Cu greu se vedea la câţiva metri distanţă. Dar vremea rea nu i-a oprit pe cei care vor să promoveze zborul cu balonul deasupra Dunării să îl înalte în negur.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ancorat la sol, balonul s-a înălţat 30 de metri şi nu a zburat de-a lungul fluviului. Mai mult, pentru că atmosfera era tulbure, de sus Dunărea nu s-a văzut deloc. Chiar şi aşa, cei care s-au urcat în nacela s-au bucurat de experienţă - mai ales că zborul a fost gratis.
Balonul a fost cumpărat în cadrul unui proiect transfrontalier româno-bulgar, finanţat de Uniunea Europeană cu aproape 500.000 euro, ca să promoveze turismul în oraşele de pe malul Dunării. Cei care au avut ideea achiziţiei promit experienţe unice de sus, desigur atunci când vremea va fi senină.
Silviu Bratu, manager proiect: "Balonul poate să zboare la 5 metri, la un metru deasupra solului, pe deasupra crengilor copacilor."
Mihai Ilie, pilot: "Vei vedea animale pe care nu le vezi în mod normal: căprioare, porci mistreţi, vulpi, chiar fazani.”
Zborurile cu balonul deasupra Dunării vor fi gratuite până anul viitor, în februarie. După această dată vor costă, dar tariful nu a fost încă stabilit.
Programul "Aventură cu balonul" ar fi binevenit dacă ar fi susţinut şi de alte proiecte de dezvoltare a turismului în oraşele de pe malul Dunării.
În cadrul campaniei Stirilor Pro TV "Un fluviu de prostie", am arătat cum la noi, turismul pe fluviu este la pământ. În porturile noastre nu opresc vase de croazieră, iar oraşele au rămas încremenite în timp. Alte ţări însă reuşesc să atragă turişti pe malul Dunării şi să câştige bani frumoşi de pe urma lor.