Vrei servicii medicale la privat, platesti! Intre 500 si 1.200 de euro!
Bani sa ai, ca medici liberi, rezerve luxoase si asistente cu zambetul pe buze gasesti. In ultimul an, piata de servicii medicale private a crescut cu 56% fata de anul precedent.
Numai in Bucuresti, din servicii si abonamente, s-au incasat peste 100 de milioane de euro. Si probabil cifra va creste, mai ales ca toate clinicile particulare au marit preturile cu 5 pana la 25%.
Acum cinci ani, doctorul Virgil Ionescu s-a mutat de la stat in sistemul privat. Altfel n-ar fi lucrat, spune el, pe cel mai bun aparat din tara in domeniul sau.
La fel gandesc tot mai multi romani, pentru care timpul e pretios, iar banii nu neaparat o problema. Iar atunci cand e vorba de sanatate, ce conteaza un ban dat in plus. Pe acest principiu un bucurestean din opt are deja si un abonament privat. Iar numarul clientilor creste.
Si totusi in momentul de fata nu exista inca o clinica suta la suta autonoma. Niciun privat nu poate acoperi toate urgentele. Asa ca, te cazezi in rezervele lor, dar te trateaza tot doctorii de la stat.
Cei mai multi furnizori de servicii medicale private pastreaza, astfel, colaborarea cu statul. Clinica ce a deschis si primul spital exclusiv de obstetrica si ginecologie trimite mama, in cazuri speciale, la Spitalul Elias, pentru ca aceasta sa fie consultata de mai multi specialisti.
In rest, acoperire completa, indiferent ca platesti singur tariful sau ti-l acopera firma. Cu doua precizari. Clientii nu stau la usi, ci se transfera rapid de la un medic la altul. Platesc insa intre 500 si 1.200 de euro.