Vrei sa faci facultatea in strainatate? Sambata e Targul de Universitati

Targul International de Universitati, RUIF 2011

In Danemarca, scolarizarea este gratuita pentru cetatenii UE. In Olanda un an de scoala costa 1.500 de euro pe an, pe care ii poti imprumuta de la stat in conditii avantajoase. Afla ofertele facultatilor din Vest, la RIUF 2011.

Romanian International University Fair este cel mai important eveniment educational international din Romania, potrivit organizatorilor. Anul acesta targul se axeaza pe modalitatile prin care studiile in strainatate pot deveni accesibile financiar pentru cei care vor sa studieze in afara tarii.

Cand incepe si in ce orase are loc

Intre 12 si 13 martie, la Sala Palatului - Bucuresti, pe 15 martie la Timisoara si pe 17 martie la Iasi.

De la standurile participantilor, tinerii pot afla care sunt conditiile in care pot obtine o bursa de studii la unele dintre cele mai mari universitati europene.

Citește și
stagiu de practica
Legea practicii este nepusa... in practica. Studentii romani mananca teorie
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

In plus, adolescentii se pot inscrie de pe acum in baza de date a organizatorilor targului, pe site-ul evenimentului, iar in ziua expozitiei vor afla si raspunsul – daca sunt admisi sau nu la facultatea pentru care au optat.

Toti vizitatorii vor putea sa:

• Se intalneasca fata in fata cu reprezentantii universitatilor si colegiilor de top

• Dobandeasca o intelegere a sistemelor educationale din SUA, Europa, Asia si Australia

• Participe la Sesiuni de prezentare ale expozantilor

• Afle despre carti, materiale de studiu si servicii de asistenta care ar putea sa ajute studentii sa se pregateasca pentru testele necesare in cadrul procesului de aplicare

• Stabileasca un contact cu organizatiile romane interesate sa angajeze absolventii unor studii internationale

• Cunoasca alti studenti, profesori si profesionisti interesati de oportunitatile oferite de educatia internationala

In ce tari pot studia si cat ma costa

Cea mai spectaculoasa oferta de la targ vine din Danemarca, unde scolarizarea este gratuita, studiile fiind finantate de guvernul danez. Acesta suporta un cost de aproximativ 10.000 euro pentru fiecare an de studii universitare, pe toata durata studiilor.

Aceasta politica se aplica tuturor cetatenilor UE, care trebuie sa treaca prin acelasi sistem de admitere ca si studentii danezi. Absolventii nu au nicio obligatie fata de guvernul danez pentru aceasta facilitate.

In Olanda, studentii invata totul intr-o maniera mult mai practica, datorita sistemului de predare al universitatilor de stiinte aplicate si facilitatilor deosebite puse de scoli la dispozitia oricarui elev. Mai mult, sistemul educational din Olanda pune foarte mare accent pe multiculturalitate.

Desi taxele sunt aproximativ 1500 de euro pe an, studentii pot beneficia de imprumut integral din partea statului olandez pentru plata acestei taxe. In plus, cei care lucreaza 8 ore pe saptamana sunt eligibili pentru o bursa in valoare de 250 de euro pe luna si transport gratuit, suportate tot de stat.

In Marea Britanie, odata admis la o universitate de stat, un student roman poate sa-si finanteze taxele de scolarizare pentru un program de licenta (Bachelor) printr-un imprumut pe care il acorda guvernul acestei tari tuturor cetatenilor UE.

Conditiile pe care le impune studentului acest “Tuition Fee Loan” sunt acelea de a pastra un standard academic inalt pe parcursul studiilor si de a incepe sa ramburseze imprumutul in mod esalonat in momentul in care va absolvi si va castiga cel putin 15.000 GBP pe an (adica aproximativ 20.000 EUR / an, echivalent cu un salariu de peste 1.600 EUR / luna).

In plus, oricarui student i se ofera posibilitatea de a lucra part-time (maxim 20 ore / saptamana) cu un salariu minim de 5 GBP / ora.

Conditii de finantare extrem de avantajoase sunt oferite si de Franta si Germania. Studentii care aplica in Franta si Germania, au acces la nenumarate posibilitati de bursa, fie prin intermediul agentiilor guvernamentale (CampusFrance si DAAD), fie prin intermediul programelor comunitare sau programelor de burse derulate direct de institutiile de invatamant.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
300 de studenti au aruncat cu garoafe in usa Ministerului Educatiei
300 de studenti au aruncat cu garoafe in usa Ministerului Educatiei

UPDATE: Aproximativ 300 de studenti au protestat, luni, in fata Ministerului Educatiei, cerandu-i ministrului Daniel Funeriu sa nu ii mai fure si au aruncat in sediul institutiei cu garoafe.

Legea practicii este nepusa... in practica. Studentii romani mananca teorie
Legea practicii este nepusa... in practica. Studentii romani mananca teorie

Teoria ca teoria, dar practica ne omoara. Studentii nostri invata tot soiul de notiuni pe care nu stiu sa le foloseasca, atunci cand termina scoala.

Cum va arata Romania in 2015. Previziunile managerilor de top
Cum va arata Romania in 2015. Previziunile managerilor de top

Care va fi pretul unui apartament peste cinci ani? Cati elevi si studenti vor invata in scoli si universitati private? Cat va fi dobanda la credite? Care va fi numarul investitorilor pe bursa, al masinilor vandute, al utilizatorilor de internet?

Recomandări
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți

Alţi doi români dați dispăruţi după inundaţiile din Valencia au fost identificaţi si declarati morți, a anunțat joi seară ministerul nostru de Externe.

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.