Legea practicii este nepusa... in practica. Studentii romani mananca teorie

Dată publicare: 02-03-2011 18:36
Dată actualizare: 06-11-2012 19:40


Teoria ca teoria, dar practica ne omoara. Studentii nostri invata tot soiul de notiuni pe care nu stiu sa le foloseasca, atunci cand termina scoala.

De trei ani avem o lege a practicii valabila doar pe hartie. In viata reala nu o respecta nimeni. Documentul obliga universitatile sa le dea bani unor parteneri privati, care sa-i invete pe viitorii absolventi meserie.

Vlad este inginer abia iesit de pe bancile scolii. Recunoste ca in facultate n-a facut practica. Pentru aproape toti studentii, practica insemna doar o adeverinta.

Asadar, nimeni nu respecta legea practicii, care spune clar: ministerul educatiei le da fonduri universitatilor, ca sa-si trimita studentii in practica la firme private si institutii publice. Facultatile ar trebuie sa incheie contracte cu partenerii, care la rindul lor sa asiguri baza materiala si instructori.

Sefii din ministerul educatiei par uimiti ca nimeni nu se ocupa de studenti.

Legea practicii asigura aceleasi conditii de invatare si pentru elevii de liceu. Daca ar fi respectata, am avea bucatari, mecanici auto sau tamplari... gata de lucru, imediat dupa absolvire. 


VIDEO PROTVPLUS.RO