Vor sa inregistreze ca marca personala crucifixul, Divizia A sau pe Elodia!
"Sacrilegiu", au raspuns cei de la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), magistratii Tribunalului Bucuresti si preotii Bisericii Ortodoxe cererii unui barbat intreprinzator, care a avut ideea nastrusnica sa inregistreze crucifixul.
Domnul Constantin Dor ar vrea sa utilizeze crucifixul ca marca pentru afaceri bancare, financiare, dar si pentru servicii juridice sau activitati prin care isi va ajuta semenii. Specialistii OSIM nu au stat mult pe ganduri: au respins cererea.
Marca solicitata are si o reprezentare grafica: o cruce pusa pe un piedestal, avand in partea inferioara si mentiunea CRUCIFIX.
Alegeri 2024
19:35
Peste un milion de tineri vor vota pentru prima dată la alegerile prezidențiale. „Este arma noastră”
15:04
Traian Băsescu: ”Susțin Forța Dreptei în folosul doamnei Lasconi. Pe Geoană, dacă îl zdruncin puțin, își pierde busola!”
15:02
INTERVIU. Traian Băsescu: ”Sunt cei mai slabi candidați din toate alegerile prezidențiale prin care a trecut România”
12:55
Ce atribuții are, de fapt, președintele României. Cât de puternic este „primul om în stat”, conform Constituției
Dupa doi ani de nereusite, el a mers in instanta. Domnul Dor le solicita judecatorilor: "sa dispuneti admiterea la inregistrare a marcii nationale individuale combinate CRUCIFIX".
Cereri de genul acesta trec cu sutele de la OSIM la Tribunal. Un om de afaceri, de exemplu, a cerut marca "Divizia A", iar un altul s-a plans ca i-ar fi fost furat traseul unui concurs de masini de viteza. Sa nu-l uitam nici pe barbatul din Bucuresti care vrea sa fie stapanul marcii Elodia. Pe lista este si un barbat din Iasi, refuzat cand a vrut sa isi inregistreze marcile de vin bisericesc si liturgic produs in cramele unei manastiri.
In ultimii ani, din cele aproape 50.000 de hotarari ale OSIM, peste 2.000 au fost contestate. Patru din cinci decizii luate de expertii in marci si inventii sunt mentinute de instanta.