Vor sa inregistreze ca marca personala crucifixul, Divizia A sau pe Elodia!


Ultimul update: Vineri 02 Noiembrie 2012 16:53
Data publicarii: Miercuri 04 Noiembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

"Sacrilegiu", au raspuns cei de la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), magistratii Tribunalului Bucuresti si preotii Bisericii Ortodoxe cererii unui barbat intreprinzator, care a avut ideea nastrusnica sa inregistreze crucifixul.


Domnul Constantin Dor ar vrea sa utilizeze crucifixul ca marca pentru afaceri bancare, financiare, dar si pentru servicii juridice sau activitati prin care isi va ajuta semenii. Specialistii OSIM nu au stat mult pe ganduri: au respins cererea.

Marca solicitata are si o reprezentare grafica: o cruce pusa pe un piedestal, avand in partea inferioara si mentiunea CRUCIFIX.

Dupa doi ani de nereusite, el a mers in instanta. Domnul Dor le solicita judecatorilor: "sa dispuneti admiterea la inregistrare a marcii nationale individuale combinate CRUCIFIX".

Cereri de genul acesta trec cu sutele de la OSIM la Tribunal. Un om de afaceri, de exemplu, a cerut marca "Divizia A", iar un altul s-a plans ca i-ar fi fost furat traseul unui concurs de masini de viteza. Sa nu-l uitam nici pe barbatul din Bucuresti care vrea sa fie stapanul marcii Elodia. Pe lista este si un barbat din Iasi, refuzat cand a vrut sa isi inregistreze marcile de vin bisericesc si liturgic produs in cramele unei manastiri.

In ultimii ani, din cele aproape 50.000 de hotarari ale OSIM, peste 2.000 au fost contestate. Patru din cinci decizii luate de expertii in marci si inventii sunt mentinute de instanta.

Haine care sperie microbii, la Salonul de Inventica de la Bucuresti
S-a inventat costumul impotriva gripei porcine!
Painea de Pecica, marca inregistrata!
VIDEO PROTVPLUS.RO