Painea de Pecica, marca inregistrata!
O paine care se prepara de zeci de ani in judetul Arad, cu ingrediente 100% naturale, se pregateste sa dospeasca peste granitele Europei.
"Pita de Pecica" urmeaza sa devina marca inregistrata, dupa ce brutarii care o coc au hotarat sa-si protejeze produsul de alti romani, care, chit ca nu au reteta, mint si folosesc numele painii, pentru a-si spori vanzarile.
Rumena si frumoasa ca o luna plina, aceasta pita unica are coaja crocanta, iar miezul e si pufos si dens, cu un gust unic. Numai brutarii care au aflat de la bunici reteta stiu cu exactitate cata faina, drojdie, apa si sare trebuie sa puna.
Pita autentica se fabrica numai in patru brutarii din orasul al carui nume inseamna chiar "vatra" in limba slovaca.
Brutarii din Pecica spera ca, pana la sfarsitul anului, painea lor sa obtina si un certificat de nastere european. Impreuna cu aceasta paine extrem de gustoasa bat la portile Europei branza de burduf, carnatii de Plescoi si merele de Voinesti.