Voluntarii de la „Tășuleasa Social” vor să împădurească cinci hectare cu goruni. Unde se va desfășura acțiunea

×
Codul embed a fost copiat

Voluntarii de la „Tășuleasa Social” au început în forţă acest an, după ce în 2020 actele de binefacere au fost mai puține, din cauza pandemiei.

Oamenii și-au propus ca, până în decembrie, să împădurească cinci hectare cu goruni. Își pun planul în aplicare în comuna Budești, din Bistriţa - Năsăud.

În anii de dinainte de pandemie participau peste 4.000 de oameni la asfel de acţiuni de împădurire. Anul acesta, pentru a respecta regulile de distanțare, 500 de voluntari din Bistriţa-Năsăud, Arad, Cluj, Neamţ şi Mureş vor fi împărţiţi în trei echipe şi vor lucra în zile diferite.

Voluntar: „Să stai primăvara cu mâinile în pământ, aşa te apropie de rădăcinile tale, să vezi că plantezi, e altfel, e cumva fain”.

Voluntar: „E prima dată când sunt martor la o împădurire, mi-ar fi plăcut să nu fie pandemia şi să vedem adevărata forţă a Tășulesei, care putea să mobilizeze 4.000 de oameni”.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Voluntar: „Efectiv, e o relaxare totală. Aşa îţi dă energie și te ţine în priză”.

Pădurile din Budeşti au fost tăiate în timp şi înlocuite cu diverse culturi. Altele au devenit pășuni. Însă exploatarea excesivă a dus la degradarea terenului.

Până acum, în comună au fost plantate aproximativ 150 de hectare cu puieţi de gorun, de pin şi de frasin. Însă nu este îndeajuns.

Alin Ușeriu, preşedintele Tășuleasa Social: „Atât de bucuroşi suntem că facem asta, eu cred că va trebui să învăţăm să facem lucruri în pandemie, pentru că am amorţit un an de zile”.

La acțiune a participat și ultramaratonistul Tibi Ușeriu, administratorul Tășuleasa Social.

Tibi Ușeriu: „Ar trebui să fie o responsabilitate pentru fiecare cetăţean român să planteze câţiva copaci”.

Vasile Codrea, primarul comunei Budești: „Populaţia este îmbătrânită la nivelul comunei şi vor mai rămâne terenuri degradate care nu vor putea fi date în circuitul agricol”.

Voluntarii şi-au făcut o poză de grup care să le amintească de timpul petrecut, atât de frumos, împreună.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Locul din România declarat
Locul din România declarat "cea mai întunecată zonă din Europa". Ce înalţă voluntarii aici

Un Observator Astronomic va fi construit în Pasul Tihuța de voluntari de la Asociația Tășuleasa Social. În ajutor le-au venit și 25 de elevi din România, Turcia și Statele Unite.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.