Suntem in sezonul gripei! Afla ce trebuie sa faci ca sa te feresti de ea
Toamna nu vine doar cu frig si ploaie si, din pacate, aduce cu ea noi virusi gripali care pot provoca adevarate epidemii.
Pe langa vaccinul antigripal care poate fi administrat in intervalul octombrie-decembrie, nu e rau sa tineti seama si de cateva sfaturi medicale pentru a evita imbolnavirea.
Astfel, este recomandat ca in aceasta perioada alimentatia sa fie bogata in legume si fructe proaspete, care ajuta la intarirea imunitatii, si sa se evite, pe cat posibil, expunerea la temperaturi scazute si la umezeala.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Medicii spun ca spalatul pe maini trebuie efectuat de cat mai multe ori pe zi pentru a tine departe bacteriile. De asemenea, trebuie evitat contactul mainilor cu ochii, nasul si gura si asta pentru ca virusii se raspandesc cel mai des cand o persoana atinge ceva care este contaminat.
Specialistii recomanda evitarea spatiilor inchise si aglomerate, unde sansele de a intalni persoane bolnave sau de a imprastia virusul sunt maxime.
Automedicatia este strict interzisa. Poti incerca, insa, cateva tratamente naturiste, cu fructe si plante.
Macesele sunt un aliat de nadejde in lupta cu virozele si infectiile respiratorii pentru ca au efect antioxidant. Catina asigura si ea o mare protectie impotriva racelii, tonifiind sistemul imunitar.
Sucul de lamai sau grapefruit, combinat cu una sau doua lingurite de miere de albine, face minuni.
Ghimbirul este o planta care poate fi folosita si ea ca remediu pentru raceala si tuse. 10 g de ghimbir fiert in apa, peste care se adauga o jumatate de lingurita de zahar te pot pune pe picioare.
Sinusurile congestionate si nasul infundat se vindeca cu 2-3 linguri de hrean ras, tinut pe frunte.
Tinctura de propolis, cate o lingurita dimineata si seara, luata cu putin ceai. Propolisul este deasemeni un antibiotic natural, de un real ajutor in combaterea virusilor.
O planta deosebit de utila este echinaceea care se foloseste sub forma de extract, tinctura sau comprimate. Este bine ca ea sa fie administrata de la debutul gripei si pana la ultimul stadiu al ei, de mai multe ori pe zi, ca mijloc terapeutic de baza.
De asemenea, in primele zile ale gripei, alimentele trebuie consumate fierte, inabusite sau pasate pentru protectia intestinului. Se recomanda supe si creme de legume si compoturi de fructe.
Trebuie sa evitati afumaturile, conservele, branzeturile
fermentate, grasimile animaliere, condimentele iuti, fasolea si mazarea uscate si cafeaua.
Sursa: Pro TV
Etichete: vaccin, virusi, raceala, gripa, tratamente,
Dată publicare:
13-10-2008 00:00