Vile de zeci de mii de euro, dar cu toaletele inca in curte. Zonele din Romania care asteapta conectarea la canalizare
Dezvoltarea urbana din ultimii 15 ani nu a adus cu ea si strictul necesar pentru civilizatie: accesul la utilitati. Desi oamenii au investit zeci de mii de euro in locuinte din cartiere rezidentiale, nu au casele conectate la sistemul de canalizare.
Mai grav este ca peste jumatate din populatia Romaniei are inca toaleta in curte.
La 10 kilometri de Bucuresti, in comuna Jilava, acum aproape un deceniu a inceput sa se inalte un cartier. Astazi, zeci de case au rasarit in locul culturilor de porumb. Cei care au investit zeci de mii de euro in vile, crezand ca se va dezvolta si infrastructura, au constatat ca traiesc la capatul lumii, unde civilizatia inca n-a ajuns.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Robert si-a ridicat o vila pe un drum neasfaltat si fara canalizarea pe care o asteapta de 7 ani. A cheltuit pana acum 45.000 de euro.
ROBERT, 45 de ani: "Ne-am adaptat la zona asta, cum vedeti, am crezut ca se va rezolva de primarie, toaleta e in casa, avem haznale ecologice si apa de la put".
Daca locuitorii cartierelor rezidentiale asteapta ''vindanja'' lunar ca sa goleasca fosele septice, la cateva strazi distanta gasim romani care isi fac nevoile in fundul curtii.
Culmea este ca in comuna Jilava exista un sistem de canalizare care a costat milioane de euro, dar nu functioneaza. Oamenii stau cu tevile la poarta.
Mai mult de jumatate dintre romani nu au locuintele conectate la canalizare. Daca ar fi sa traducem in cifre, ar suna cam asa: in anul 2017 peste 4 milioane de gospodarii nu au acces la utilitatile de baza. Adica, 3 din 5 case, in mediul rural, au inca toalete in curte si nu au apa curenta.
Romania se situeaza astfel intr-un top rusinos al tarilor europene care nu ofera conditii civilizate de trai pentru cetatenii sai.