VIDEO șocant de la proteste. Huliganii au smuls bucăți de asfalt și au atacat jandarmii

Dată publicare: 30-03-2021 13:40
Dată actualizare: 30-03-2021 14:01


proteste, Bucuresti, covid-19, jandarmi

Un jandarm a publicat pe Facebook o înregistrare VIDEO în care se vede cum colegii săi au fost atacați cu pietre de către huliganii care au deturnat protestele care au avut loc luni noaptea în București.

Jandarmul se numește Andrei Cucolea, care precizează în mesajul de pe rețeaua de socializare:

”Distribui acest filmuleț deoarece sunt sigur că presa a prins doar momentul când jandarmii gazează populația care "protestează pașnic!"

Violențele care apar în acest videoclip au fost surprinse în apropierea parcului din Piața Unirii, în intersecția unde se află mai multe magazine.

În imagini se vede cum huliganii smulg bucăți de asfalt de pe stradă, le sparg în bucăți mai mici, după care le folosesc pe post de proiectile împotriva jandarmilor și polițiștilor.

 

De asemenea, în înregistrare se aude cum unii manifestanți strigă la cei care aruncau cu pietre în jandarmi: ”Gata! Gata băi!”.

Jandarmeria București: Nu au fost momente care să necesite o intervenţie în forţă

 

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Alexandru Iacob, a afirmat, luni seară, că nu au existat momente care să necesite ”o intervenţie în forţă” în timpul protestului desfăşurat în Capitală, în semn de nemulţumire faţă de măsurile impuse de autorităţi în contextul COVID-19.

"Nu au fost momente care să necesite o intervenţie în forţă şi nici nu am fost o secundă pe punctul de a declanşa o intervenţie de acest gen. Echipamentele de pe colegii mei sunt pentru protecţia lor, pentru că acele sticle care zboară pe acolo pot fi sticle sau pot fi alte obiecte care pot răni şi jandarmii. Şi atunci trebuie să ne protejăm şi noi colegii", a declarat Alexandru Iacob, potrivit Agerpres, care citează Digi24.

Bilanțul violențelor din București. 12 jandarmi au fost răniți

 

Violențele din noaptea de luni spre marți din București s-au lăsat cu 12 jandarmi răniți, după ce manifestanții au aruncat cu pietre în forțele de ordine și au vandalizat bănci din lemn, stații de autobuz și vitrine.

Trei dintre jandarmi au avut nevoie de îngrijire medicală la spital, a anunțat și directorul general al Jandarmeriei Capitalei, Ionel-Cătălin Stegăroiu.

 

188 de persoane sunt audiate la Poliție, potrivit şefului Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Bogdan Berechet.

Pe de altă parte, au fost date amenzi de peste 200.000 de lei după protestele violente de azi-noapte din București.

Patru staţii STB, distruse, în urma protestelor violente din Capitală

 

Primăria Capitalei informează că în urma protestelor de luni seară au fost sparte geamurile a patru staţii STB, iar în Parcul Unirii au fost răsturnate zece coşuri de gunoi şi patru bănci.

De asemenea, două tonomate au fost sparte şi golite de alimente.

 

Informaţiile au fost oferite în baza unei evaluări realizate de Poliţia Locală a Capitalei.

Potrivit PMB, costul unei staţii este de aproximativ 8.000 de euro.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO