Recomandările specialiștilor pentru a evita starea de oboseală şi anxietatea în pandemie

Dată publicare: 29-03-2021 19:49
Dată actualizare: 29-03-2021 20:26


De la ateliere de ceramică, pictură, teatru şi actorie şi până la ieşiri în aer liber. Sunt doar câteva dintre lucrurile pe care ni le recomandă specialiştii în această perioadă pentru a evita starea de oboseală şi anxietatea.

Numărul celor afectaţi psihic de această interminabilă criza sanitară este în creştere şi trist este faptul că sunt în special tineri.

Într-un atelier de olărit am cunoscut-o pe Oana. Face asta de mai bine de 20 de ani, iar acum îi învaţa şi pe alţii să modeleze lutul.

Oana Florica, reprezentant al unui atelier de ceramică:„Amestecul pământului presupune şi un efort fizic şi un effort de atenţie şi este foarte important faptul că nu îţi mai permite să te gândeşti la alte lucruri.”

O oră de olărit cu îndrumător costă 80 de lei. În prezent atelierul este închis din cauza restricţiilor, însă cursurile vor fi reluate în următoarele săptămâni.

Dacă nu vreţi să ieşiţi din casă puteţi să vă relaxaţi şi online la un curs de pictură pentru adulţi. O şedinţă costă 40 de lei.

În cazul în care vreţi să vă personalizaţi ţinuta, puteţi să vă înscrieţi la un atelier de pictat tricouri. Cursul costă 50 de lei, la fel şi kitul cu materialele necesare.

Tot online sunt organizate o serie de activităţi pentru copii şi adolescenţi.

Andreea Dora Mache, ateliere online: „Este o distracție constantă, combinată cu un effort maxim, încep cu un exerciţiu de dicţie, dupa care începe o improviztaie, în funcţie de vârstă. Toate execitiile sunt adapte vârstei .

Ioana Grigore, ateliere online: „Preţul este undeva în emdie la 50 de lei per seiune şi implicit modulele de patru sesiuni 200 de lei, dar avem şi ateliere care necesită o pregătire mai mare, o speclizare cum sunt cele de fotografie, unde aven fotografii specialişti şi pot ajunge până la 300-400 de lei.”

Nu în ultimul rând, mergeţi în natură.

Alina Iliescu, psiholog: „Suntem mai anxioşi, nu putem dormi atât de bine când suntem în situaţii sociale cu persoane străine, nu ne simțim confortabili şi avem tendinţa să evităm oamenii şi ne simţim izolaţi. Trebuie să facem câţiva paşi, să ieşim din cercul nostru de confort ''

Tinerii care au între 18 şi 34 de ani sunt cei mai afectaţi de criză sanitară. Inclusiv Organizaţia Mondială a Sănătăţii vorbeşte de o pandemie a bolilor mintale care va costa statele foarte mulţi bani dacă nu vor lua măsuri din timp.


VIDEO PROTVPLUS.RO