VIDEO. Imaginile zilei. Zeci de români în costume de baie dansează ”Hora Unirii” într-o piscină, afară. Angajații îi susțin
Zeci de români au încins o ”hora unirii” într-o piscină amplasată în aer liber, marți, cu ocazia sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române.
Peste 50 de bărbați și femei, îmbrăcați doar cu slipuri și costume de baie, s-au ținut de mâini și au dansat hora pe acordurile cunoscutei melodii, care se auzea la un volum destul de ridicat în difuzoarele locului de agrement.
În imaginile filmate în stațiunea Băile Felix se vede cum inclusiv personalul este atras de atmosfera de sărbătoare și dansează, pe margine, împreună cu clienții aflați în piscină.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Totul a fost pus la cale de gazdele din Felix care, în felul acesta, respecta o tradiție de ani buni. Hotelierii spun că au avut un grad de ocupare, în aceste zile, de aproape sută la sută, iar turiștii care au ales Felixul pentru minivacanță au avut și noroc de temperaturi apropiate de cele de primăvară.
Următoarea petrecere cu hora încinsă în bazine va fi, cel mai probabil, de ziua îndrăgostiților.
Și la Constanța, Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită într-un mod inedit. Doi bărbați au făcut o baie în mare, cu steagul României în mână, deși apa nu are mai mult de 8 grade Celsius, iar pe plajă bătea un vânt tăios.
La Iași, premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, nu au mai intrat în ”hora unirii”, după ce au fost huiduiți.
Românii sărbătoresc la 24 ianuarie Unirea Principatelor Române din anul 1859, realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, un act de voinţă politică al liderilor din cele două principate româneşti - Moldova şi Ţara Românească şi prima etapă în crearea statului unitar român modern.