Proteste în Piața Victoriei, de Mica Unire: peste 1.000 de persoane au format o horă

Ultima actualizare: 31-01-2018 13:38

Numărul celor care protestează miercuri seară, din Piaţa Victoriei, a ajuns la peste 1.000 de persoane, manifestanţii formând în mai multe rânduri o "Hora Unirii pentru o justiţie independentă".

UPDATE 22:20: Potrivit Hotnews, a existat un moment tensionat în Piața Victoriei, după ce și-au făcut apariția mai multe persoane care păreau că fac parte dintr-o galerie. Aceștia ar fi intrat în mijlocul mulțimii, unde au scandat mesaje tipice galeriilor sportive. Ca drept urmare, au fost percheziționați de jandarmi, fără a-i afecta pe cei prezenți la protest.

 Potrivit News.ro, manifestanţii s-au adunat începând de la ora 18:00.

Manifestanţii au tobe, vuvuzele, pancarte şi drapele tricolore şi scandează obişnuitele sloganuri ale protestelor din ultimele luni.

Oamenii ar urma ca, în jurul orei 20:00, să formeze o horă care să se întindă în toată Piaţa Victoriei.

În anul Centenarului Marii Uniri, la 159 de ani de la Mica Unire (Unirea Principatelor Române), mergem cu mic, cu mare, în Piaţa Victoriei din Bucureşti pentru a transmite un mesaj clar clasei politice: Uniţi toţi, scăpăm ţara de hoţi! România trebuie să fie condusă de politicieni integri şi competenţi, nu de politicieni penali şi corupţi! Vom lupta până la capăt până când vom avea o generaţie de politicieni cu care să ne mândrim şi pe care să îi respectăm!”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Ei spun că îşi doresc ca de 1 decembrie, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, să nu mai existe în conducerea ţării niciun politician corupt, pentru acest lucru fiind nevoie de o justiţie independentă, neaservită politic.

„Haideţi să ne mobilizăm şi să venim foarte mulţi pentru ca această horă să se întindă în toată Piaţa Victoriei! Pentru noi va fi şi Hora Unirii Noastre pentru o justiţie independentă neaservită politic, împotriva politicienilor penali şi corupţi şi împotriva noului guvern propus de conducerea PSD+ALDE la comanda lui Dragnea!”, mai spun organizatorii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO