Ceremonii restrânse de Ziua Unirii Principatelor Române. La Focșani, oamenii au jucat Hora Unirii
Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită în toată ţara cu ceremonii militare. În Bucureşti, evenimentul s-a desfășurat la mormântul ostașului necunoscut, din Parcul "Carol I".
Cu această ocazie, președintele Klaus Iohannis a decorat drapelele de luptă a trei unități. Iar la Focşani, oamenii s-au prins în horă, în ciuda restricţiilor anti-Covid.
Aproximativ 100 de militari au participat la evenimentul organizat de Ministerul Apărării Naționale în București. Brigada Blindată "Unirea Principatelor", Brigada Rachete Operativ-Tactice "Alexandru Ioan Cuza" și Batalionul Tancuri "Cuza Vodă" au primit decorații pentru merite deosebite.
Klaus Iohannis, președintele României: „Trăim vremuri marcate de numeroase provocări. Națiunea română este mai puternică atunci când este solidară și trebuie să prețuim lucrurile care ne unesc pentru a ne fi mai ușor să luptăm cu cele care ne dezbină”.
Ceremonia a fost urmărită doar de câțiva bucureșteni care au ieșit cu copiii în parc.
Hora Unirii s-a dansat la Focșani, unde "Mica Unire" a fost marcată de asemenea printr-un ceremonial militar scurt. În ciuda frigului, sute de oameni au fost prezenți.
Localnică: Aș vrea să mă "dezamorțesc" și ei eu oleacă să simt că e Hora Unirii, să îl scoatem din mormânt pe Cuza, să-l pomenim, că el a unit România.
Localnic: „La Unire, aici, la Focșani, că e mică, că e mare trebuia să fie orișicum trebuia să fie o disponibilitate, o relaxare măcar un zece, douăzeci la sută. Ce fel de Unire fără nicio horă?”.
Aşa că în ciuda restricţiilor, oamenii au dat "mână cu mână" în jurul unui casetofon.
Sursa: Pro TV
Etichete: klaus iohannis, focsani, unirea principatelor romane, hora unirii,
Dată publicare:
24-01-2022 19:50