Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită în toată ţara cu ceremonii militare. În Bucureşti, evenimentul s-a desfășurat la mormântul ostașului necunoscut, din Parcul "Carol I".
Cu această ocazie, președintele Klaus Iohannis a decorat drapelele de luptă a trei unități. Iar la Focşani, oamenii s-au prins în horă, în ciuda restricţiilor anti-Covid.
Aproximativ 100 de militari au participat la evenimentul organizat de Ministerul Apărării Naționale în București. Brigada Blindată "Unirea Principatelor", Brigada Rachete Operativ-Tactice "Alexandru Ioan Cuza" și Batalionul Tancuri "Cuza Vodă" au primit decorații pentru merite deosebite.
Klaus Iohannis, președintele României: „Trăim vremuri marcate de numeroase provocări. Națiunea română este mai puternică atunci când este solidară și trebuie să prețuim lucrurile care ne unesc pentru a ne fi mai ușor să luptăm cu cele care ne dezbină”.
Ceremonia a fost urmărită doar de câțiva bucureșteni care au ieșit cu copiii în parc.
Hora Unirii s-a dansat la Focșani, unde "Mica Unire" a fost marcată de asemenea printr-un ceremonial militar scurt. În ciuda frigului, sute de oameni au fost prezenți.
Localnică: Aș vrea să mă "dezamorțesc" și ei eu oleacă să simt că e Hora Unirii, să îl scoatem din mormânt pe Cuza, să-l pomenim, că el a unit România.
Localnic: „La Unire, aici, la Focșani, că e mică, că e mare trebuia să fie orișicum trebuia să fie o disponibilitate, o relaxare măcar un zece, douăzeci la sută. Ce fel de Unire fără nicio horă?”.
Aşa că în ciuda restricţiilor, oamenii au dat "mână cu mână" în jurul unui casetofon.
Urmăriți Știrile Pro TV și pe Google News
Etichete: unirea principatelor romane, hora unirii, focsani, klaus iohannis,