Vidanjele, cauza mortii a mii de pesti in lacurile din jurul Bucurestiului

×
Codul embed a fost copiat

Cand un accident ecologic se intampla a doua oara in acelasi loc, atunci ridica semne serioase de intrebare. Cand se repeta si a treia oara, e clar ca cineva nu isi face datoria. Este vorba despre dezastrul de pe salba de lacuri din jurul Bucurestiului.

Acolo, marti, au murit din nou mii de pesti. Crescatorii spun ca sunt intoxicati cu dejectii scoase de vidanje din haznalele vilelor aflate in zona rezidentiala.

O echipa ProTv a surprins doua astfel de transporturi.

E de acum un cosmar cu repetitie pentru piscicultorii din Ilfov. Pentru a treia oara in acest an isi vad productia murind sub ochii lor. Mii de pesti se ridica la nivelul apei pentru a respira si vor muri. Alte mii sunt deja pe fundul lacului.

In februarie anul acesta, 23 de tone de pesti mureau din lipsa de oxigen. Inspectorii dadeau vina pe gheata de pe lac.

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

In iulie, scenariul se repeta. Inca trei tone erau trimise la Protan. Cine era de vina? Caldura.

Acum, suntem in decembrie 2010. Nu mai e nici gheata si nici canicula. Raspunsul este insa la cativa kilometri distanta, pe campurile din nord. Acolo, in fiecare zi, cineva descarca vidanja.

Administratorul baltii a ajuns sa-i haituiasca prin sleauri pe vidanjori care nu se tem de amenzi pentru ca nu le primesc niciodata. Mai mult decat atat, luati la intrebari de ce nu se duc la statia de epurare, raspund ca nu isi scot banii de motorina. Astfel, prefera sa omoare cu buna-stiinta tone de peste.

Acesta este pana la urma adevarul greu mirositor. Vidanjele care golesc haznalele din nordul Bucurestiului de cele mai multe ori ajung pe malul unui canal de desecare si golesc tone de fecale.

Cinci localitati cu staif polueaza sistematic salba de lacuri: Corbeanca, Otopeni, Tunari, Pipera, Stefanesti. Prin sistemul de canale de desecare, dejectiile ajung in tot sistemul Pasarea, de la Tunari, pana la Fundeni.

Un adevar pe care il ignora toate institutiile responsabile: primariile din zona, Garda de Mediu, inspectorii de la Apele Romane si cei de la imbunatatiri funciare.

Iar viitorul nu miroase deloc bine. Ne place sau nu, cele mai scumpe zone de vile din Romania nu au canalizare si statii de epurare. Rusinos este ca nici planuri serioase nu exista pentru remedierea situatiei.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Dezastru ecologic! Tone de pesti morti in lacurile din Capitala!
Dezastru ecologic! Tone de pesti morti in lacurile din Capitala!

Zeci de tone de peste au murit in ultimele doua saptamani, iar pescarii continua sa stranga zilnic alte cateva. Pun paguba pe seama poluarii cu ape menajere de la Otopeni si de la vilele din nordul Capitalei care s-a extins pe intreg cursul de apa.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.