Ministrul muncii vine cu precizari: TOATE pensiile vor scadea!

Dată publicare: 25-05-2010 00:00
Dată actualizare: 24-09-2012 23:40


UPDATE: Sa fie clar pentru toata lumea. Cu o zi inainte ca autoritatile sa definitiveze continutul scrisorii catre FMI, ministrul muncii, Mihai Seitan, anunta: "Toate pensiile vor fi reduse cu 15%".

 

Asta desi cativa batrini din Galati s-au legat marti cu lanturi si l-au implorat pe Mihai Seitan sa nu umble la pensiile mai mici de 1000 de lei. Desi a discutat cu ei, oficialul a recunoscut ca nu are cum sa ii ajute.

Zeci de pensionari de la Galati s-au postat initial in fata Minsterului Muncii. Cei care au intrat la negocieri au avut senzatia pe moment ca n-au batut drumul degeaba: "Domnul Seitan ne-a promis ca pentru pensiile sub 10 milioane sa nu se aplice acel procent de 15%. Ne-a promis ca reducerea de 15% nu se va aplica la pensiile mai mici de 1000 de lei."

Mihai Seitan a infirmat insa acest lucru: "Nu s-a pus niciun moment in discutie subiectul acesta, de a nu reduce pensiile sub 1.000 de lei." Cu alte cuvinte, ramane cum am stabilit. Scad toate salariile bugetarilor si toate pensiile, fara nicio exceptie.

Intrebat daca mai pot fi modificate masurile cuprinse in scrisoarea de intentie cu FMI, Seitan a raspuns: "Principial, nu pot fi facute multe, foarte multe modificari, pentru ca totul trebuie incadrat intr-o situatie financiara data". "Nu ai de unde sa gasesti bani mai multi", a adaugat Seitan.

Potrivit presedintelui Aliantei Europensionarilor din Galati, Cristea Toader, se pare ca ministrul ar fi promis insa ca cei care au pensia sub 1000 de lei nu vor fi obligati la coplata.

Totodata, Seitan le-ar fi promis sindicalistilor ca in lunile iulie si august vor beneficia de bilete pentru bazele de tratament din tara.

Spre pranz, pensionarii s-au mutat la Palatul Parlamentului. Stiau si ei ca aici este asteptat presedintele Traian Basescu. De altfel, l-au poftit in strada, la discutii, insa seful statului nu a aparut.

Pensionarii spun ca vor continua seria protestelor, daca Guvernul nu renunta la aceasta masura.


VIDEO PROTVPLUS.RO