Vanzatoarele din piata isi adapteaza oferta pentru femeile care n-au timp sa gateasca: vand zarzavaturi si legume gata tocate
Gospodinele care nu au foarte mult timp sa stea in bucatarie, dar nu se dau in vant dupa legumele congelate din supermarket, au o varianta fresh. In unele piete unde se gasesc zarzavaturi gata taiate pentru mancare.
De la dovleac curatat si ras pentru placinta sau hrean dat pe razatoare, numai bun pentru sosuri, pana la amestecuri de zarzavaturi proaspete, care se pun direct in oala. Un kilogram costa cativa lei.
Cum dovleacul se curata mai greu, iar razuitul cere timp, vanzatorii din piete vin in ajutorul gospodinelor. Vand dovleacul gata curatat si razuit pus in punga - numai bun pentru placinta.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Clienta: "Mi-e usor ca iau pentru nora-mea ea nu are vreme sa-l toace, ea e firava la maini, se taie pe acolo si asa ca le luam asa.''
Reporter: "Dovleacul asta ras se vinde mai bine asa?
Vanzatoare: Si,si
Reporter: Asa gata ras este numai bun de placinta, nu?
Vanzatoare: Da.
Reporter: Cum de l-ati ras direct?
Vanzatoare: Pai sa le fie mai usor gospodinelor"
O punga de un kg costa 4 lei. Pe langa dovleac, tot in piete se gasesc pungi cu legume si zarzavaturi gata tocate si pregatite pentru ciorba.
Vanzatoare: "Morcov patrunjel si pastranac.
Reporter: Le-ati pregatit direct pentru ciorba?
Vanzatoare: Da!
Reporter: Gospodinele vin, cumpara?
Vanzatoare: Da, sunt doamne care le folosesc.”
La cateva mese departare, in aceeasi piata o alta vanzatoare toaca legumele pe loc.
"Ce e pe masa e si in punga. Avem si comenzi, doar ne suna si le tocam. Sambata trebuie sa fac 25 de pungi."
Vanzatoare: "Pui oala cu carne sa fiarba, dupa ce fierbe carnea iei spuma deasupra si pui zarzavaturile. Morcov, patrunjel, pastranac. Tot ce-ti trebuie la o ciorba. Are tot ce vrei.”
O punga cu morcovi, telina si patrunjel costa 2 sau 3 lei. Unele gospodine cumpara, altele spun ca prefera sa le pregateasca ele acasa.
Gospodina: "Eu una nu cumpar, prefer sa mi le pregatesc acasa. Am timp destul si imi permit, cine se grabeste poate face"
"Pentru voi tinerii, da, pentru noi nu. Chiar daca nu as avea timp, imi fac, o gospodina asa procedeaza"
Pe tarabele din piete se gasesc din belsug si conserve de toamna, muraturi, gemuri sau zacusca in diverse combinatii.