Unul din trei romani este alergic la medicamente, mancare sau praf
Grav este ca, in continuare, majoritatea medicilor se bazeaza pe declaratiile pacientilor atunci cand acestia spun ca le fac rau anumite pastile.
Prea putini ii trimit pe oameni sa isi faca niste teste.
In acest moment, inainte de orice interventie chirurgicala, medicul anestezist are doar o simpla discutie cu pacientul care urmeaza sa fie operat.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Anestezistul il intreaba daca este alegic la vreun medicament, la alergenii din mancare, la praf, puf sau polen de exemplu. In plus, pune si o intrebare despre antecedentele alergice ale rudelor.
Sunt insa si anestezisti precauti care testeaza reactiile bolnavilor, cel mai adesea la antibiotice. Practic, se dilueaza antibioticul si se injecteaza pe antebrat, iar intr-o jumatate de ora specialistul afla daca omul e sau nu alergic.
Medicii estimeaza ca unul din 50.000 de pacienti operati dezvolta alergii grave imediat dupa administratrea anesteziei sau a unui antibiot.
Practic, intra in soc anafilactic. Cei care nu vor sa treaca printr-o astfel de situatie, sunt indrumati sa-si faca teste de sange sau cutanate pentru depistarea substantelelor la care sunt sensibili.