Un grup de adolescenti din Iasi ajuta batranii abandonati de toata lumea. Ce fac in orele libere de la scoala
Aflati la varsta la care simt ca pot sa cucereasca lumea, cativa adolescenti din judetul Iasi se dedica unei cauze pentru care multi altii nu se simt pregatiti.
De cateva luni, 24 de elevi au grija de mai multi batrani apasati de greutati. Le duc de mancare si ii ajuta la treburile din gospodarie cu inima deschisa, pentru ca au fost profund impresionati de soarta nedreapta a celor care le puteau fi bunici. Aceiasi tineri au grija si de copiii crescuti de un singur parinte.
Batrana: "Multumesc ca ai mila de mine!
Fata: Dar nu e mila bunica, e drag, ca noi am prins drag de matale ca ne povestesti frumos!"
Cu drag, asa au mers adolescentii la aceasta bunica in varsta de 84 de ani. Era singura de cand unica fiica, adoptata, a abandonat-o.
De trei ani, nu mai vede cu ochiul stang, iar cu dreptul abia mai distinge lucrurile. Copiii, elevi la Colegiul "Stefan cel Mare" din Harlau, i-au trecut pragul toata vara si au avut grija de ea.
Acum i-au dus mancare calda, au hranit-o, si i-au spalat vasele.
Eleva: “Astazi ai mancat ceva mamaie ?
Batrana: Da nu am mancat nimica...
Eleva: Uite, ti-am adus niste bors si o sa facem curatenie aici iarasi."
Raluca Ciubotaru, eleva: "A fost un impact emotional foarte mare. Eu am fost invatata de mica sa ajut aproapele "
Alex Dulhescu, elev: "Eu am avut un soc cand am ajuns prima data aici. Mi-a schimbat viata, pana acum eram suparat pe parintii mei ca nu imi schimba telefonul, dar cand am vazut cu adevarat ce nevoi si necazuri sunt, nici nu imi mai trebuie telefon."
Elevii de la colegiul Harlau s-au gandit sa-i ajute pe batrani dupa ce au vazut povestea ieseanului care a reusit sa ridice mai multe case pentru oameni nevoiasi, impreuna cu prietenii sai de pe Facebook.
Intr-un alt sat, traieste bunica Maria. Are 84 de ani si a ramas singura, dar o ajuta acesti adolescenti inimosi. Astazi i-au taiat lemnele pe care batrana si le-a cumparat pentru iarna, pe datorie.
Batrana: "Vai, va multumesc, dar nu am bani sa va platesc.
Elevi: Dar noua nu ne trebuie bani bunica, noi facem din placere, te ajutam."
Daniela Prisecariu , eleva: "Mergeam spre casa si am vazut-o cum cara singura un sac de lemne si atunci m-am gandit , cine o ajuta pe femeia asta? Am fost foarte impresionata de povestea ei."
Liliana Bulgagiu, psiholog Colegiul Stefan cel Mare Harlau, coordonatorul proiectului: "Eu vad la acesti tineri omul care se afla dincolo de statutul de elevi."
Copii au facut si un blog unde au scris povestile celor intalniti, iar oamenii le-au citit si au inceput sa le trimita ajutoare.