Tara cu cei mai multi batrani cu varsta peste 100 de ani. Motivul pentru care guvernul nu-si mai permite sa-i sarbatoreasca
Inca din 1963, Japonia si-a facut un obicei din a le darui centenarilor un vas din argint in semn de respect pentru implinirea varstei de 100 de ani.
Insa atunci cand a inceput aceasta traditie, Japonia avea doar 153 de centenari, pe cand in prezent sunt peste 58.000.
Desi este un lucru pozitiv ca oamenii ajung sa traiasca atat de mult, celebrarea varstei lor aduce un cost enorm guvernului nipon – doar anul trecut, politicienii au investit 2 milioane de dolari americani in acest obicei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Fiecare sakazuki (cum se numeste vasul din argint) costa aproximativ 65 de dolari, motiv pentru care guvernul cauta acum solutii pentru a marca varsta de 100 de ani intr-un mod mai ieftin – fie sa foloseasca vase dintr-un alt material, fie sa le trimita doar niste scrisori de felicitare batranilor.
Masura guvernului s-ar putea sa nu fie chiar asa de rea, dat fiind faptul ca pana in 2050 Japonia va avea aproximativ 1 milion de centenari, potrivit unei statistici efectuate de Natiunile Unite.
In prezent, potrivit estimarilor efectuate de “Statistics Japan”, peste un sfert din populatie are varsta de peste 65 de ani si aproape 13% sare de varsta de 75 de ani. De asemenea, femeile japoneze au cea mai mare speranta de viata din lume.