Trecerile de pietoni din Capitala, pe cale de disparitie!
Mai mult de jumatate din marcajele "trecere de pietoni" de pe principalele strazi si bulevarde din Capitala au disparut! Nu au fost desfiintate, ci s-au sters din cauza conditiilor meteo nefavorabile, spun cei responsabili de intretinerea lor.
In cateva zile expira termenul in care firmele in garantia carora se afla aceste marcaje ar fi trebuit sa le refaca, insa zeci de zebre lipsesc inca de pe asfalt.
Zebra ar trebui sa fie observata de la distanta, astfel incat pietonii sa vada mai repede locul pe unde pot traversa in siguranta strada.
Alegeri 2024
08:51
Răsturnare de situație la REZULTATELE alegerilor prezidențiale 2024. Cum s-au schimbat datele de ieri până azi
08:49
Alegeri prezidențiale, turul 1. Rezultate provizorii: Georgescu pe primul loc, luptă strânsă între Ciolacu și Lasconi
08:41
RezultateVot.ro – Șase ani de transparență și informare electorală pentru cetățeni, în pofida statului
08:35
Românii stabiliți în Ungaria au votat la o secție din Arad. „Trebuie ca cineva să aducă o schimbare radicală în țară”
Poate si mai important decat pentru pietoni este pentru soferi sa observe la timp marcajul trecerii de pietoni. Distanta de la care soferul zareste o trecere si, implicit, un om care traverseaza, este vitala. In functie de ea, are timp sa reactioneze.
Daca circula cu 30 de kilometri la ora si in 20 de metri ii apare in cale un pieton, franeaza, iar masina se opreste fara sa-l puna in pericol pe cel de pe trecere.
La 50 de kilometri la ora, viteza legala intr-o localitate, daca cel aflat la volan nu vede trecerea de pietoni si nu incepe franarea de la o distanta mai mare de 20 de metri, pietonul poate fi lovit si ranit grav.
In situatia in care soferul depaseste viteza legala si nu are nici posibilitatea sa vada zebra, nu mai are cand sa franeze si se indreapta spre un accident cu victima.
15% dintre pietonii care si-au pierdut viata in 2009 au fost accidentati pe trecere, un loc unde ar trebui sa fie in siguranta.