Traditiile cu care i-am impresionat pe turistii straini, veniti in Ardeal. "Sunt minunate, asemanatoare cu ale noastre"
A doua zi de Paste ne-a prins din nou la masa. Ne-am predat cu totii in fata preparatelor din miel, a cozonacului sau a gratarelor care au sfarait cu orele.
Chit ca la munte soarele a fost scump la vedere, poienitele au fost si luni pline de oameni dornici sa stea la aer curat.
Maricica a petrecut cu fiicele si cu nepotii intr-o poienita de langa Codlea. Recunoaste ca tot ce a asezat pe masa ii cam face cu ochiul.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Maricica: "Mici, carne de porc, carnati, carne de pui."
Reporter: "Se vad si la kilograme, d-na Maricica?"
Maricica: "Se vede! Ia uite, stau si mananc si ma culc."
Reporter: "Ati mai pus ceva in plus?"
Maricica: "Oi fi pus vreo doua kilograme! Eu gatesc si da-i bataie acolo!"
Si in Emil se da o lupta.
Emil: "Masa imbelsugata, da. Se simte, nu vezi ce burta am!"
Reporter: "Cam ai pus dupa astea doua zile?"
Emil: "Doua."
Reporer: "Le dai jos?"
Emil: "Am incercat, dar am renuntat. Am mers un km si ne-am intors, am renuntat. Nu mai pot."
O turista insa a avut vointa.
Reporter: "Dvs., cu salata sau cu friptura?"
Tanara: "Cu salata, sa slabesc!"
A fost cam singura, pentru ca in jur toata lumea vorbea numai de carne fripta pe gratar.
Si turisti din Slovenia au prins din mers cum stau lucrurile. Gazda din Ardeal i-a intampinat cu palinca, muzica si cozonac cu mac. Musafirii au ciocnit oua rosii si au primit portii generoase de gulas delicios din carne de miel.
Senad Osmanaj, turist: "Traditiile voastre sunt minunate, sunt asemanatoare cu ale noastre. Voiam sa vedem daca sunt diferente mari intre ale voastre si ale noastre."
Marin Medak, turist: "Mancarea a fost foarte buna, primirea a fost splendida. Muzica, dansul, totul a fost exceptional!"
Stefan Tamas, proprietarul pensiunii: "Am facut toate mancarurile si specialitatile cu drag. De la primire pana la terminare, unde preparatele culinare trebuie asociate cu bauturile. Evenimentul trebuie marcat cu muzica, cu dans cu placere."
La final, strainii au fost invatat si cativa pasi de dans.