Tot mai mulți români aleg bone pentru animalele de companie. Cât costă serviciul
Într-o ţară în care numărul proprietarilor de animale de companie este în creştere, meseria de bonă pentru căţei sau pisici nu mai este privită că o curiozitate.
În general, studenţii fac astfel un ban în plus, mai ales că stăpânii plătesc cu zâmbetul pe buze. În ultima perioadă, au fost dezvoltate inclusiv platforme online, care oferă, asemenea servicii.
Oscar este un bichon în vârstă de 9 ani care rămâne destul de des singur acasă. Stăpâna lui a plecat acum în vacanţă, însă are şi multe deplasări în interes de serviciu. Cum Oscar detestă pensiunile pentru animale, bona a fost în cazul lui cea mai bună variantă.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Liliana Bodrug, proprietar animal: „Oscar e un căţel răsfăţat. Am găsit-o pe Diana. Trebuia să rămână peste noapte, Oscar nu doarme singur. Îmi trimitea filmuleţe la culcare, trezire, toată lumea era fericită.”
Diana are grijă că Oscar să nu simtă lipsa stăpânei. Tânăra este studentă la Facultatea de Medicină, dar pentru că are nevoie de bani ca să se întreţină s-a înscris pe o platformă online unde proprietarii caută bone pentru pisici şi câini.
Diana Focă, petsitter: ”Vizite la domiciliu şi plimbări pe timp de zi. Mă asigur că are apă, mâncare, mă joc cu el, că are nevoie de companie. Mulţi apelează la acest serviciu şi mai puţin la pensiuni”.
Tânăra are grijă şi de Mau, un motan de patru ani, pe care îl vizitează de două ori pe zi atunci când stăpânul lui lipseşte.
Dacă sunteţi plecat de acasă, petsitterul poate face vizita la domiciliu, iar pentru o sumă cuprinsă între 30 şi 50 de lei, pe zi, hrăneşte animalul şi se joacă cu el. Dacă doriţi doar să fie plimbat, veţi plăti între 15 şi 25 de lei, pe zi.
Şi o tânără din Cluj este îngrijitor de trei ani. Îi place atât de mult, încât şi-ar dori să facă asta zilnic.
Renta, petsitter: ”Oamenii pun o solicitare că în dată de 28 şi 1 sunt plecaţi şi dacă poate cineva să vină în vizită. Mai mult în weekend şi de sărbători. Atunci 6-8 animăluţe şi alerg de dimineaţă şi termin seara."
Sonia, proprietar câine: "Dacă vreau să merg să fac cumpărături nu pot să merg în magazin cu el, l-am obişnuit de mic să fie cineva tot timpul acasă”.
Un studiu făcut de producătorii europeni de mâncare pentru animalele de companie arată că, în 2018, în România erau patru milioane de câini şi 4,3 milioane de pisici cu stăpân. Potrivit statisticilor, în 47% dintre casele romanilor trăieşte cel puţin o pisică, iar în 42% cel puţin un câine.
Claudia Goga, proprietar platforma: ”Este chiar în top în Europa ca şi procent de populaţie care ţine animale de copmanie şi atunci normal , când pleci într-o delegaţie sau în concediu nu ştii ce să faci cu animalul".
Înscrierea pe o platformă care oferă acest tip de servicii pentru animale se face uşor, însă doritorii sunt verificaţi minuţios. Clienţii trebuie să achite, pe lângă banii ceruţi de bone şi o taxă de 29 de lei pe care o încasează siteul.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!