Dezastru pentru ferma de porci Gropeni. Proprietarul trebuie să ucidă 16.000 de animale


Ultimul update: Joi 12 Septembrie 2019 17:34
Data publicarii: Joi 12 Septembrie 2019 16:45
Categorie: Stiri actuale

Afacerea unui crescător de porci din România este distrusă pentru a doua oară într-un an de pesta porcină.

Virusul a lovit din nou ferma din Brăila care a fost, până anul trecut, cea mai mare crescătorie de porci din Europa.

Administratorii fermei abia reușiseră să repopuleze adăposturile cu aproape 20 de capete, dar acum sunt nevoiţi să ucidă alte 16.000 de animale.

Reprezentanţii fermei de la Gropeni au omorât, începând de miercuri, aproape 3000 de porci şi vor continua să îi gazeze pe toţi cei 16.000 din adăpostul în care a fost identificat iarăşi virusul pestei porcine africane.

Vor mai rămâne, într-o altă unitate, cu doar 3.000 de scroafe reproducătoare şi spera că acest efectiv să se înmulţească astfel încât afacerea să poată fi continuată.

Pe de altă parte, inspectorii DSV urmează să facă toate verificările pentru a vedea dacă proprietarul a respectat normele legale care să îi permită să fie despăgubit pentru porcii ucişi în aceste zile. În condiţiile în care, anul trecut, a fost nevoit să îşi omoare 140.000 de porci, aproape jumătate din numărul suinelor eutanasiate preventiv în toată ţara, proprietarul fermei de la Gropeni este, până acum, şi beneficiarul celei mai mari despăgubiri acordate prin Ministerul Agriculturii.

 

Mama din Suceava arestată pentru că şi-ar fi ucis 3 bebeluşi, lăsată să meargă acasă
O femeie din Bacău a căzut în plasa hoților prin metoda „accidentul”. Cât a pierdut
VIDEO PROTVPLUS.RO