Tot mai multi angajati concediati isi cheama in instanta fostii angajatori
Fostii salariati din mediul privat se revolta impotriva patronilor care i-au lasat pe drumuri. Sunt mii de procese in toate instantele din tara.
In timp ce avocatii reclamantilor sunt convinsi ca dreptatea este de partea lor, reprezentantii firmelor chemate in judecata sustin ca legea nu le permite sa-i concedieze pe incompetenti.
Pana acum, numai la Tribunalul Bucuresti s-au inregistrat 4.100 de litigii de munca, aproape la fel de multe ca tot anul trecut.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cei care au deschis proces spun ca au fost dati afara din motive disciplinare sau pentru ca li s-au desfiintat subit posturile, fara sa primeasca in loc salarii compensatorii.
O femeie cere sprijinul judecatorilor dupa ce compania la care a lucrat nu i-a dat niciun leu, chit ca in actul aditional al contractului de munca scria altceva.
De partea cealalta, angajatorii spun ca sunt cazuri in care instanta le da castig de cauza salariatilor, chiar daca acestia recunosc ca au incercat sa isi pacaleasca patronii.
Exista insa si reversul medaliei pentru cei care castiga un proces cu fostii sefi: firmele sunt reticente sa angajeze pe cineva care a fost implicat intr-un proces cu fosta companie la care a lucrat.
Pentru ca in Romania instantele sunt extrem de aglomerate, un litigiu de munca poate primi termen si peste o jumatate de an in loc de 30 de zile.
Sursa: Pro TV
Etichete: angajati, concedieri, criza financiara, procese,
Dată publicare:
10-10-2010 00:00