Tot mai multi angajati concediati isi cheama in instanta fostii angajatori


Ultimul update: Sambata 19 Mai 2012 13:17
Data publicarii: Duminica 10 Octombrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Fostii salariati din mediul privat se revolta impotriva patronilor care i-au lasat pe drumuri. Sunt mii de procese in toate instantele din tara.

In timp ce avocatii reclamantilor sunt convinsi ca dreptatea este de partea lor, reprezentantii firmelor chemate in judecata sustin ca legea nu le permite sa-i concedieze pe incompetenti.

Pana acum, numai la Tribunalul Bucuresti s-au inregistrat 4.100 de litigii de munca, aproape la fel de multe ca tot anul trecut.

Cei care au deschis proces spun ca au fost dati afara din motive disciplinare sau pentru ca li s-au desfiintat subit posturile, fara sa primeasca in loc salarii compensatorii.

O femeie cere sprijinul judecatorilor dupa ce compania la care a lucrat nu i-a dat niciun leu, chit ca in actul aditional al contractului de munca scria altceva.

De partea cealalta, angajatorii spun ca sunt cazuri in care instanta le da castig de cauza salariatilor, chiar daca acestia recunosc ca au incercat sa isi pacaleasca patronii.

Exista insa si reversul medaliei pentru cei care castiga un proces cu fostii sefi: firmele sunt reticente sa angajeze pe cineva care a fost implicat intr-un proces cu fosta companie la care a lucrat.

Pentru ca in Romania instantele sunt extrem de aglomerate, un litigiu de munca poate primi termen si peste o jumatate de an in loc de 30 de zile.

VIDEO PROTVPLUS.RO