Toamna se numara bobocii, dar si banii lor, in marile centre universitare!
Fiecare inceput de an inseamna sume imense pe care studentii le investesc in taxe de scolarizare, chirii, transport si mancare.
Numai la Iasi, de pilda, economistii estimeaza ca tinerii veniti la facultate din afara orasului ar cheltui anual peste 60 de milioane de euro. Numai pentru cazare platesc anual cel putin 30 de milioane de euro.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sunt aproape 40.000 veniti din afara, dar numai 17.000 sunt cazati in camine. Restul dau minimum 100 de euro pe chirie in fiecare luna, daca gasesc solutii ieftine.
Taxa de scolarizare costa intre 2.000 si 20.000 de lei. Aproape 25 de milioane de euro intra astfel in bugetele universitatilor.
Bugetul minim lunar pe care un student il are pregatit pentru cheltuielile de zi cu zi este de 150 de euro.
La terase sau baruri se vede cu ochiul liber ca afacerile se revigoreaza odata cu sosirea studentilor. La Cluj, localurile sunt pline de la inceputul si pana la sfarsitul anului universitar.
Asta inseamna sute de afaceri care n-ar rezista, mai ales pe timp de criza, fara banii studentilor, spun specialistii.