Titularizare 2011. Un profesor de religie prins cu o copiuta. "Subiectele au fost foarte grele"

13-07-2011 10:56

Subiecte titularizare 2011. Profesorii au sustinut examenul de titularizare. Emotiile au fost mari, din cauza concurentei crancene, dar si a camerelor de supraveghere care le-au dat batai de cap si elevilor.

Dis de dimineata, profesorii s-au prezentat la examen mai emotionati ca elevii: au rasfoit pe ultma suta de metri foi si caiete, ca sa mai retina cite ceva. Nu le-au scapat din vedere nici camerele de supraveghere.

In Arges, e concurenta mare: 30 pe loc! Dar nici n-a inceput bine examenul ca zeci de profesori au abandonat lupta, in fata subiectelor care li s-au parut mult prea grele.

 

Cand au vazut subiectele, multi au preferat sa predea lucrarile goale, ca sa ramina la dosar cu nota de anul trecut.

 

In Pitesti, 3 candidati au fost prinsi copiind: unul dintre ei era chiar profesor de religie.

La Timisoara, pentru un singur post de educator se bat 100 de candidati. Si aici au fost eliminati cativa, pentru ca au copiat cu telefonul mobil.

Si la Cluj, multi profesori au dat bir cu fugitii.

"Noi suntem totusi cadre didactice si cred ca nu era necesar sa avem amplasate in clasa camere de supraveghere", a declarat un cadru didactic.

La Iasi, unde au fost cele mai multe note de zece la bac, atmosfera era, parca, mai degajata:

In urma examenului, cine ia macar nota 7 poate deveni titular pe post.

Cum s-a desfasurat examenul: date si cifre oficiale

"Subiectele aferente concursului cu probe scrise pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante din invatamantul preuniversitar de stat au fost transmise si preluate in conditii de securitate de catre toate cele 155 de centre de examen si de catre inspectoratele scolare judetene, aplicandu-se procedurile electronice de securitate. Prin urmare, aceasta proba, programata astazi, 13 iulie, poate incepe in conditii normale, la ora 10.00, conform graficului initial", a anuntat MECTS intr-un comunicat de presa.

La concurs s-au inscris 38.064 candidati, dintre care 4.237 sunt absolventi din promotia 2011.

Numarul total de posturi didactice/catedre vacante titularizabile este de 4.471 , iar de posturi didactice/catedre vacante/rezervate netitularizabile - 42.731.

Cele mai cautate discipline sunt educatoare, institutori/invatatori, limba si literatura romana, limba si literatura engleza, educatie fizica si sport, matematica, psihopedagogie speciala, istorie, geografie, limba si literatura franceza, religie ortodoxa, biologie, a precizat sursa citata.

Ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din unitatile de invatamant preuniversitar de stat se face pe baza de concurs cu probe scrise, cu subiecte elaborate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, conform programelor specifice pentru concurs la specialitatea postului didactic.

Proba scrisa cuprinde subiecte mixte din specialitate si din metodica predarii specialitatii respective. Pentru proba scrisa, ministerul elaboreaza minimum trei variante de subiecte, din care se alege prin tragere la sorti numarul variantei pentru proba scrisa si al variantei de rezerva.

Anul acesta candidatii vor fi supravegheati video, in salile de examen. Rezultatele concursului se afiseaza la sediul unitatii/institutiei de invatamant unde s-a desfasurat concursul, in 18 iulie. Inregistrarea contestatiilor si transmiterea acestora comisiei de rezolvare a contestatiilor are loc in intervalul 18 - 19 iulie, iar rezultateler finale se afiseaza in 21 iulie.

Prima etapa de repartizare – repartizarea in sedinta publica, la nivel de centre de concurs/unitate de invatamant, a candidatilor care au obtinut cel putin nota 7.00, pe posturile didactice/catedrele vacante titularizabile se face in 22 si 25 iulie.


VIDEO PROTVPLUS.RO